Index Vakbarát Hírportál

A pénz a legfontosabb – az UEFA kioktatta Cristiano Ronaldót

2021. június 17., csütörtök 18:14

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) reagált Cristiano Ronaldo „kólás sajtótájékoztatójára”, és jelezte a válogatottaknak, milyen kötelezettségeik vannak az Európa-bajnokság szponzorai felé – írja a reuters.com.

Cristiano Ronaldo a Magyarország–Portugália (0–3) mérkőzés előtti sajtótájékoztatón tette félre maga elől a Coca-Cola-üvegeket, egyúttal felhívta a figyelmet a víz fogyasztásának fontosságára. Az üdítőgyártó ennek következtében négymilliárd dollárt veszített egy pillanat alatt, majd az akcióját a francia Paul Pogba ismételte meg, aki muszlim vallásúként az elé kitett sört tette arrébb a kamerák és maga elől. Sőt az olasz Manuel Locatelli is félretolta az elé pakolt kólásüvegeket.

Az egymást érő esetek mellett pedig nem ment el szó nélkül a szövetség.

Az UEFA emlékeztette a résztvevő csapatokat, hogy a partnerség szerves részét képezi az Eb lebonyolításának, egyúttal biztosítja a labdarúgás fejlődését egész Európában, beleértve az ifjúsági és a női futballt is

– közölték a szervezők.

Martin Kallen, a kontinenstorna versenyigazgatója elmondta, ha vallási okból teszi félre valaki az üvegeket, azzal nincs gond, ám amit Ronaldo tett, az megkérdőjelezhető. Kiemelte, hogy a szponzorokkal kötött szerződéseknek eleget kell tenni, ezek a versenyszabályzat részét képezik.

Ugyanakkor jelezték, hogy az UEFA nem indít fegyelmi eljárást és nem büntet meg senkit az esetek miatt, az esetleges szankciók kiszabása a szövetségek feladata, ám ha továbbra sem maradnak el az egyéni akciók, pénzbírságot szabhatnak ki.

Rovatok