Index Vakbarát Hírportál

Itt a német petíció, hogy szivárványos aréna fogadja a magyarokat a müncheni meccsen

2021. június 18., péntek 19:45

Egy nap alatt több mint 16 ezer ember írta alá azt az online petíciót, amely kéri, hogy a június 23-i Németország–Magyarország Európa-bajnoki futballmérkőzésre a szivárvány színeivel világítsák ki a helyszínt, a müncheni Allianz Arénát.

A Change.org portálon elindított német aláírásgyűjtés Jürgen Muthhoz, az Allianz Arena ügyvezető igazgatójához, Aleksander Čeferin UEFA-elnökhöz, Fritz Kellerhez, a Német Labdarúgó-szövetség elnökéhez és Andreas Junghoz, az FC Bayern München igazgatójához fordul az ügyben. Emlékeztet, hogy a magyar Országgyűlés június 15-én fogadta el azt a törvényt, amely szerint 18 év alattiaknak ne beszéljenek a homoszexualitásról és a transzszexualitásról. Ezt a petíció támadásnak tartja az emberi jogok és a szabadságjogok ellen, hozzáfűzve, mindez egy olyan szövetséghez tartozó országban történt, amelyben az emberi jogok európai egyezményét tisztelni és védeni kell.

Az Allianz Arena az FC Bayern München stadionja. Egyszer már kivilágították a szivárvány színeivel a melegekkel vállalt szolidaritás jeléül, mégpedig 2016. július 9-én, a müncheni Pride-felvonulás napján.

A CitizenGo portálon eközben ellenpetíció indult, amely azt követeli, hogy ne világítsák ki a müncheni stadiont, mert az csak egy sportesemény átpolitizálását jelentené. Ez a petíció jelenleg 2135 támogató aláírásnál tart.

(Borítókép: Tobias Hase / dpa / AFP) 

 

Rovatok