Index Vakbarát Hírportál

Deschamps: Komolyan vesszük a magyarok elleni meccset

2021. június 18., péntek 14:31

A francia labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Didier Deschamps Hugo Lloris társaságában pénteken délután megtartotta a magyarok elleni Eb-csoportmeccs előtt ilyenkor szokásos sajtótájékoztatóját.

A franciák mestere csapatával kapcsolatban elárulta, Lucas Hernádnez kisebb sérüléssel bajlódik, de szerencsére nem komoly, valamint Benjamin Pavard állapota is rendben van, így mindkettejükre számíthat a holnapi találkozón. 

Antoine Griezmann is szóba került, aki a magyarok elleni csoportmeccsen sorozatban 50. alkalommal lehet tagja a kezdőcsapatnak a Deschamps-érában.

Az összeállítást nem árulom el, de nyilvánvaló, hogy Antoine-nak bérelt helye van a csapatban, nemcsak Európa, hanem a világ egyik legjobb játékosa. Mindezt a meccseken is bizonyítja, általában gólokkal, gólpasszokkal, valamint remek játékkal járul hozzá a sikereinkhez. Már nem 20 éves, ennek ellenére nagyszerű állapotban van, de szerencsére rajta kívül is vannak még nyerő emberei az együttesnek.

Deschamps szerint a pontrúgások a holnapi mérkőzésen nagy jelentőséggel bírnak majd, hiszen mind a magyar, mind a francia rendkívül veszélyes szögletek, valamint szabadrúgások után.

„Intő jel lehet a számunkra, hogy a portugálok a 83. percig 0–0-ra álltak a magyarokkal, akik rendkívül szervezettek, de nem is csoda, hiszen egy remek olasz edző irányítja őket.

A telt ház és a hazai szurkolók is nagy lökést adhatnak a magyar válogatottnak, így nem vehetjük félvállról a holnapi találkozót. Egyelőre csak ez van a középpontban, a Portugália elleni harmadik fordulós rangadóra még gondolni sem akarok, beszélni róla pedig pláne nem.

A franciák kapusa, Hugo Lloris kiemelte: örülnek, hogy telt ház előtt léphetnek pályára Puskás Arénában, a közönség nagy része viszont Magyarország mellett lesz, mint a 12. játékos.

Az időjárásról is beszélt a Tottenham játékosa, óriási forróság várható a 15 órás kezdés miatt, így a megfelelő hidratációra mindenképpen oda kell majd figyelniük. Ez azonban nem újdonság a játékosoknak, a legtöbb topligában vannak délutáni meccsek a nyári időszakban, így hozzá vannak szokva.

A magyarok Portugália elleni meccsével kapcsolatban Lloris elmondta, 84 percig remek teljesítményt nyújtott Marco Rossi alakulata, így biztosan nehéz dolga lesz a franciáknak is, de a németek elleni rangadó megnyerése után természetesen az újabb három pont megszerzése a cél.

EURÓPA-BAJNOKSÁG 2020, CSOPORTKÖR

2. FORDULÓ

F CSOPORT

15.00: MAGYARORSZÁG–Franciaország, Budapest (Tv: M4 Sport)

18.00: Portugália-Németország, München (Tv: M4 Sport)

E CSOPORT

21.00: Spanyolország–Lengyelország, Sevilla (Tv: M4 Sport)

(Borítókép: Franck Fife / AFP)

Rovatok