Index Vakbarát Hírportál

Fél a pozsonyi kormány, a magyar–portugál meccsről hazatérő szlovákok csaknem fele nem jelentkezett tesztre

2021. június 19., szombat 08:02

A szlovák egészségügyi minisztérium azt fontolgatja, kötelező karantént ír elő azoknak, akik elhallgatják, hogy magas kockázatú országokból tértek haza külföldről. Ennek a lehetőségéről Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszter beszélt a DenníkN-nek – adta hírül a Paraméter.

Azok az emberek, akik magas kockázatú országokból érkeznek, de azt mondják, hogy csak például Hamburgban jártak bevásárolni, ugyanakkor a cellainformációikból kiderül, hogy pontosan hol is jártak, de nem vonultak házi karanténba, az ilyen esetekre jönne létre a kötelező karantén

– fejtette ki a miniszter, aki elmondta, hogy ezeknek a személyeknek maguknak kellene fizetniük a karantén költségeit.

Arról is beszélt a tárcavezető, hogy természetesen a kötelező karantén nem vonatkozhat azokra, akik visszatéréskor regisztrálnak az „E-hranica” rendszerbe.

Vladimír Lengvarský beszámolt róla, hogy az általa vezetett minisztérium ezen a héten is igénybe vette a mobilszolgáltatók adatait, és ennek segítségével sikerült kideríteni, hogy több mint ötszáz szlovákiai állampolgár járt az Európa-bajnokság budapesti meccsén, azonban közülük később mindössze csak 270-en jelentkeztek be tesztelésre. 

Rovatok