Index Vakbarát Hírportál

Angela Merkel szerint veszélyesek a telt házas budapesti Eb-meccsek

2021. június 19., szombat 11:56

Angela Merkel német kancellár aggódik amiatt, hogy a futball Európa-bajnokság mérkőzéseit több helyen is rengeteg néző előtt rendezik meg a koronavírus-járvány közepette. A német kancellár még az Emmanuel Macron francia elnökkel közösen tartott pénteki berlini sajtótájékoztatóján beszélt erről, név szerint nem említve Budapestet, ahol a torna rendező városai közül egyedül lehet telt ház – írja az AP hírügynökség. Ellenben annak örül, hogy Münchenben nézők ezrei előtt rendezték meg a németek és a franciák összecsapását. A bajor tartományi főváros csapata, az FC Bayern München stadionjában minden ötödik helyet foglalhatnak el nézők.

Szakértők szerint igencsak kockázatos, hogy a Puskás Arénában megrendezett mérkőzésekre külföldi szurkolókat is beengednek nagy számban, ami a járvány terjedését okozhatja. Emiatt aggódnak a szlovákok is, ugyanis az országból sokan látogattak el a magyarok és a portugálok mérkőzésére.

Eközben az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) fontolgatja, hogy elveszi a két elődöntő és a döntő rendezési jogát Londontól. Eredetileg a Wembley-ben rendezték volna meg az utolsó három Eb-meccset, de elképzelhető, hogy Budapest ugrik be az angol főváros helyére. Ennek oka, hogy Angliában karanténba kellene vonulnia a VIP-drukkereknek, míg itthon elég, ha egy negatív tesztet bemutatnak a külföldiek. 

Rovatok