Index Vakbarát Hírportál

Joachim Löw: Veszélyes a magyar válogatott

2021. június 19., szombat 21:04

Joachim Löw német szövetségi kapitány elégedetten értékelt a Portugália elleni 4–2-es győzelmet követően, Fernando Santos pedig vállalta a felelősséget a vereség után.

Nem sikerült megvalósítanunk, amit elterveztük, a vereség az én hibám, vállalom a felelősséget, egyetlen játékost sem lehet kiemelni a csapatból a rossz teljesítménye miatt 

–  fogalmazott Fernando Santos portugál szövetségi kapitány a németek elleni vereséget követően.

Jól kezdtük a találkozót, morálisan is megmutatta erejét a csapat. Nem estünk össze egygólos hátrányban, nyugodtak maradtunk, jó tempóban futballoztunk, végül sikerült feltörnünk a portugálok védelmét. Elégedett vagyok a teljesítményünkkel 

– mondta Joachim Löw.

A tervünk volt, hogy a széleken helyezzük nyomás alá ellenfelünket, Kimmich és Gosens is fantasztikus teljesítményt nyújtott, nagyon fontos szerepük volt a győzelemben. A kezdetektől fogva mi akartuk diktálni a tempót, gyorsan szerettünk volna futballozni

– nyilatkozta Löw, aki szerint a magyarok a franciák elleni döntetlennel megmutatták, hogy veszélyesek és nem lehet őket félvállról venni.

Hat-nyolc játékossal keményen védekeznek

– mondta a sajtótájékoztatón a 61 éves szakember, majd hozzátette, a Nationalelfnek türelmes játékra van szüksége a mieink ellen.

Leírhatatlan, ez az estét sosem fogom elfelejteni

– foglalta össze a német válogatott szombat estéjét Robin Gosens, a meccs embere.

A továbbjutás kérdése továbbra is nyitott, egy fordulóval a csoportkör vége előtt a kvartettet négy ponttal a franciák vezetik, a második helyen három ponttal a németek állnak, azonos pontszámmal harmadikok a portugálok, a mieink pedig egy szerzett ponttal a negyedikek.

Jövő hét szerdán Münchenben Németország–Magyarország mérkőzést rendeznek, Budapesten pedig a franciák a portugálokkal csapnak össze. Mindkét találkozó 21 órakor kezdődik majd.

EURÓPA-BAJNOKSÁG
F CSOPORT, 2. FORDULÓ
Portugália–Németország 2–4
München, Allianz Aréna, 13 000 néző. Vezette: A. Taylor (angol)
PORTUGÁLIA: Rui Patrício – Semedo, Rúben Dias, Pepe, Guerreiro – William Carvalho (Rafa Silva 58.), Danilo – Bernardo Silva (Renato Sanches, a szünetben), Bruno Fernandes (Joao Moutinho 64.), Jota (André Silva 83.) – Cristiano Ronaldo. Szövetségi kapitány: Fernando Santos.
NÉMETORSZÁG: Neuer – Ginter, Hummels (Can 62.), Rüdiger – Kimmich, Gündogan (Süle 73.), Kroos, Gosens (Halstenberg 62.) – Havertz (Goretzka 73.), Gnabry (Sané 88.), Müller. Szövetségi kapitány: Joachim Löw.
Gólszerzők: Cristiano Ronaldo (15.), Jota (67.), illetve Rúben Dias (35. - öngól), Guerreiro (39. - öngól), Havertz (51.), Gosens (60.)

A csoport másik meccsén: Magyarország–Franciaország 1–1

(Borítókép: Uefa / Getty Images Hungary)

Rovatok