Index Vakbarát Hírportál

A magyarok által legutáltabb bíró vezeti a németek elleni meccset

2021. június 21., hétfő 11:31

Az UEFA hivatalos honlapján jelentette be az Európa-bajnokság szerdai játéknapján megrendezésre kerülő mérkőzések bíróküldéseit. A magyar válogatott számára sorsdöntő, Németország elleni mérkőzést nem más, mint a 2016-os kontinensviadalról már jól ismert Szergej Karaszjov és csapata kapta.

Szergej Karaszjov nevét egész Magyarország megismerte, mikor a 2016-os labdarúgó-Európa-bajnokságon botrányos körülmények között vezette a Magyarország–Izland csoportmérkőzést Marseille-ben. 

A 42 éves orosz játékvezető az 1–1-re végződött mérkőzésen több kifogásolható ítéletet hozott, ami rendre a magyar csapatot hátráltatta. Többek között erősen kérdőjeles tizenegyest fújt be Izlandnak, azonban amikor a magyar csapat ellen szabálytalankodtak, többször „csukva maradt a szeme”. 

Szergej Karaszjov az idei tornán második mérkőzésén fog fújni, az első alkalom az Olaszország–Svájc csoportrangadó volt. Érdekesség, hogy az orosz játékvezetők főnöke Kassai Viktor.

A magyar válogatott utolsó csoportmérkőzése szerdán 21 órakor kezdődik Münchenben a német válogatott ellen, ahol bravúros győzelem esetén a továbbjutást is kiharcolhatja Marco Rossi csapata. 

Rovatok