Index Vakbarát Hírportál

Kihagyja a világbajnok csatár a magyarok elleni mérkőzést

2021. június 21., hétfő 14:03

Müller-sokk! – ezzel a címmel számol be a német Bild napilap a hírről, miszerint a németek világbajnok támadója, Thomas Müller kihagyni kényszerül a szerdai, Magyarország elleni mérkőzést. Müller a hírek szerint térdsérülés miatt nem állhat csapata rendelkezésére.

Fontos játékosát veszítette el Joachim Löw csapata a csoportkör zárómérkőzése előtt. A német válogatottnak égető szüksége lenne a győzelemre, mivel továbbjutásuk még nem biztosított, így egy jó eredménnyel akár a csoportgyőzelem is összejöhet a Nationalelf számára. 

A Bild cikke szerint Thomas Müller a portugálok elleni mérkőzésen szedett össze egy térdsérülést, ami legalább a Magyarország elleni összecsapáson partvonalon túlra kényszeríti. Hozzáteszik, német továbbjutás esetén a Bayern München támadójának játéka a nyolcaddöntőben is kérdőjeles lenne. 

A napokban Müller még a magyar válogatottat is dicsérte, elmondása szerint Marco Rossi csapata kellemetlenséget is okozhat számukra, nem számít könnyű mérkőzésre a csoportkör zárófordulójában. 

Nem Müller hiánya az egyetlen aggasztó tény Joachim Löw szövetségi kapitány számára. A hétfői edzésen a német támadó mellett Ilkay Gündögan, Mats Hummels és Lukas Klostermann sem tudott tréningezni sérülések miatt. A Nationalelf szerda este 21 órától fogadja a magyar válogatottat Münchenben, míg a csoport másik találkozóján Portugália Franciaországgal csap össze a Puskás Arénában.

Borítókép: Getty Images

Rovatok