Index Vakbarát Hírportál

Döntött az UEFA a szivárványos Allianz Arénáról

2021. június 22., kedd 11:23

Ahogy az várható volt, az Európai Labdarúgó-szövetség nem engedélyezi, hogy szerdán, a magyarok elleni mérkőzés napján a szivárvány színeivel világítsák ki az Allianz Arénát.

Az UEFA elutasította Dieter Reiter polgármester kérését a városi tanács nevében, azzal az indokkal, hogy az akció a magyar parlament döntését célozza meg, ez pedig már politikai kontextusban értelmezendő.

A szövetség keddi tájékoztatásában kijelenti, hogy évek óta elkötelezett a sokszínűség és a befogadás iránt, és elítéli a rasszizmust, a homofóbiát és a szexizmust is, ugyanakkor felhívja a figyelmet, hogy politikailag és vallásilag továbbra is semleges szervezet.

Az UEFA javaslata, hogy június 28-án vagy július 3. és 9. között világítsák ki szivárványszínűre a stadiont. 

Axel Hellmann, az Eintracht Frankfurt igazgatótanácsának szóvivője még hétfőn este arról beszélt, hogy kezdeményezi, hogy szerdán a Bundesliga-csapatok stadionjai szivárványszínben ragyogjanak. 

A magyar labdarúgó-válogatott szerdán 21 órától játssza utolsó csoportmérkőzését az Európa-bajnokságon. Amennyiben Marco Rossi csapata nyer, biztosan nyolcaddöntős, döntetlen és vereség esetén pedig kiesik a kontinenstornáról. 

Rovatok