Index Vakbarát Hírportál

Búcsút inthetünk Eb-döntős álmainknak – rendezőként

2021. június 22., kedd 16:23 | aznap frissítve

Továbbra is érvényben vannak a koronavírussal kapcsolatos korlátozások az Egyesült Királyságban, ennek ellenére nem változtatják meg az Európa-bajnokság két elődöntőjének és döntőjének a helyszínét, vagyis nem Budapesten, a Puskás Arénában rendezik meg a találkozókat, hanem az eredeti terveknek megfelelően Londonban, a Wembley-ben.

A stadion ugyanis zöld utat kapott az Egyesült Királyság kormányától, hogy a három mérkőzést 75 százalékos kapacitás mellett, vagyis több mint hatvanezer néző előtt rendezzék meg – írja a BBC.

Az elődöntőket július 6-án és 7-én játsszák, míg a döntőt július 11-én.

A jeggyel rendelkezőknek számos szigorú belépési követelménynek kell megfelelniük, többek között negatív Covid-teszttel vagy oltási igazolvánnyal kell rendelkezniük; utóbbit csak úgy fogadják el, ha mindkét adag vakcinát legalább 14 nappal a mérkőzés előtt megkapta az, aki be akar lépni a stadionba.

Nagyszerű hír, hogy ilyen sok szurkoló előtt rendezhetjük meg az Európa-bajnokság utolsó három mérkőzését a Wembley-ben. A kontinenstorna segítségével újabb lépést tehetünk a normális élethez való visszatérés felé. Hálás vagyok a miniszterelnöknek és az Egyesült Királyság kormányának azért a kemény munkáért, amellyel lehetővé tette, hogy Londonban legyen az Eb utolsó szakasza

– mondta Aleksander Ceferin, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elnöke.

(Borítókép: Vision House – Getty Images Hungary)

Rovatok