Index Vakbarát Hírportál

Marco Rossi: Taktikailag hibátlan teljesítményre lesz szükségünk

2021. június 22., kedd 18:33

Megtartotta utolsó sajtótájékoztatóját a Németország–Magyarország Európa-bajnoki mérkőzés előtt a magyar válogatott. Marco Rossi szövetségi kapitány és Gulácsi Péter válaszolt az újságírók kérdéseire.

Különleges mérkőzés lesz, többször védtem már az Allianz Arenában, ismerem a német csapat nagy részét, találkoztam többször a játékosokkal, játszottam velük vagy ellenük

– fogalmazott Gulácsi Péter.

Ezen a szinten ilyen típusú játékosokra nem könnyű felkészülni, csapatként kell jól futballoznunk, mindenkinek tisztában kell lennie az erősségeivel és a gyengeségeivel. Kielemeztük őket is, ahogy a franciákat és a portugálokat is korábban, remélem, olyan hatékonyak leszünk Németország ellen, mint 85 percig a portugálok és 95 percig a franciák ellen.

Az RB Leipzig kapusa szerint Manuel Neuer jelenleg a világ legjobbja ezen a poszton, de bízik abban, hogy sikerülhet szerdán jobb teljesítményt nyújtania kollégájánál.

Manuval nem sok kapust tartok egy szinten. Egy-egy mérkőzésen azonban lehet jobb teljesítményt nyújtani, nekem is ez a célom holnap. Ha ez sikerül, az egy jó alap, hogy a csapat is sikeres legyen.

Gulácsi kérdésre válaszolva az Allianz Arena kivilágításáról is szót ejtett. Elmondta, ez az UEFA döntése, nekik, játékosoknak ebbe nincs beleszólásuk, nem ezzel foglalkoznak, hanem azzal, hogy minél jobb teljesítményt nyújtsanak majd a 21 órakor kezdődő találkozón.

A 31 éves hálóőr az Indexnek azt mondta, nem foglalkoznak Szergej Karaszjov játékvezető személyével.

Nem volt téma a játékvezető személye. Azt, hogy ki vezeti a mérkőzést, nem tudjuk befolyásolni. Bízom benne, hogy szerencsét fog hozni, ha ezt vesszük, az egyik sorsdöntő mérkőzésen öt évvel ezelőtt kiharcoltuk a továbbjutást, amikor ő fújt, reméljük, most is így lesz.

Thomas Müller sérülés miatt kihagyja a mérkőzést, de Gulácsi szerint a Bayern München sztárjának kiválása nem gyengíti a német csapatot, hiszen a Nationalelf keretében rengeteg a jó játékos.

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint Münchenben még jobb teljesítményre van szükség, mint Budapesten a portugálok és a franciák ellen.

Jobb teljesítményre lesz szükségünk, mint a franciák ellen. Azt mondtam a srácoknak, jól játszottunk Portugália ellen, aztán továbbfejlődtünk Franciaország ellen, de annak érdekében, hogy nyerjünk Münchenben, még többet kell nyújtanunk. Nem lesz könnyű, de megpróbáljuk, ezért vagyunk itt

– fogalmazott Rossi.

Ha azt hisszük, hogy idejövünk és végig támadni fogunk, akkor hatot kapunk. Óvatosan kell játszanunk, tisztában kell lennünk az erősségeinkkel és a gyengeségeinkkel is. Taktikailag hibátlan teljesítményre van szükségünk ahhoz, hogy gólt tudjunk szerezni.

Az olasz szakember arról is beszélt, hogy az ő csapatának játékosai minden párharcba bele fognak állni, és bár néha elveszítik  ezeket, de a küzdelemben mindig részt fognak venni.

Van jogunk hinni abban, hogy meg tudjuk valósítani, amit szeretnénk. Kemény munkát és erőfeszítést tettünk le az asztalra, a játékosaink elismerést érdemelnek, hogy még mindig versenyben vagyunk és továbbjuthatunk.

A Corriere della Sera újságírója kérdezett rá arra, hogy mit gondol az UEFA azon döntéséről, miszerint nem lesz a szivárvány színeivel kivilágítva szerdán az Allianz Arena.

Ha teljesen őszinte akarok lenni, nem beszélünk politikai dolgokról. Más kérdésekre fókuszálunk. Mindannyian érzékenyek vagyunk társadalmi kérdésekre, úgy gondolom, a magatartásunkkal eddig mindig tiszteletet mutattunk mindenki és minden felé.

(Borítókép: Marco Rossi szövetségi kapitány a magyar labdarúgó-válogatott edzésén a Puskás Arénában 2021. június 14-én. Fotó: Kovács Tamás / MTI)

Rovatok