Index Vakbarát Hírportál

Így változik a közlekedés a portugál–francia-meccs miatt

2021. június 22., kedd 16:15

A szerdai portugál−francia-meccs miatt is lezárások és járatsűrítések lesznek Budapesten − közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). Felhívták a figyelmet, hogy a környéken már délután öt órától lezárások lesznek, ezért érdemes előre megtervezni az utazást.

A Puskás Aréna környezetében várható útlezárások a Pest keleti részén, különösen a Zuglón áthaladók közlekedésére is hatással lehetnek. Akinek lehetősége van rá, szerdán kerülje el a Puskás Aréna és a Hősök tere környékét, illetve a környező útvonalakat. Aki a mérkőzés előtt, illetve utána Újpestre vagy Újpalotára szeretne eljutni, annak érdemes alternatív útvonalakat keresnie.

A szerdai rendezvény ideje alatt a stadionnál és környékén változatlanul nincs parkolási lehetőség, a környéken pedig előreláthatóan délután öt órától várhatóan éjjel 1-ig közúti korlátozásokra kell számítani.

Akik mégis autóval indulnak útnak, célszerű a közösségi közlekedési járatok útvonala melletti parkolóhelyeket igénybe venniük. A közlekedési központ a kötött pályás közlekedési eszközök (metró, villamos) igénybevételét javasolja. Azt ajánlják, a mérkőzésre elsősorban a megszokottnál lényegesen gyakrabban induló 2-es és 4-es metróval, illetve az 1-es villamossal utazzunk.

Az aréna a Keleti pályaudvar és a Puskás Ferenc Stadion metróállomástól gyalog közelíthető meg. A Puskás Aréna környezetében várhatóan 17 órától lezárják a közúti forgalom elől 

Számítani lehet a Hungária körúton is egyes forgalmi sávok időszakos korlátozására az Egressy út és a Stefánia út között. A Hősök tere környékét, a Dózsa György utat, valamint a keresztező utakat a szurkolói vonulás miatt lezárják, ezért időszakosan járhatatlanná válhat a Thököly út. Több BKK-járat is megváltozott útvonalon közlekedhet vagy ideiglenes megállóhelyen állhat meg.

Változások lehetnek 

A budapesti társrendezésű labdarúgó-Európa-bajnoksággal összefüggő lezárásokról és forgalomkorlátozásokról részletes térkép található a rendőrség honlapján is.

Rovatok