Index Vakbarát Hírportál

A müncheni stadion nem, de az UEFA logója lehet szivárványos

2021. június 23., szerda 14:45

Egyre forróbb téma az Allianz Arena szivárványos kivilágítása körüli hercehurca, mert miután az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elutasította München polgármesterének, Dieter Reiternek az erre vonatkozó kérését, egyre több szervezet és német város jelentette be, hogy szerdán szivárványszínben fog pompázni. 

A legfrissebb hírek szerint a münchenin kívül az összes stadion megkapja este a szivárványos kivilágítást (azok ugyanis nem Eb-társházigazdák), az Allianzban több mint 10 000 zászló várja a szurkolókat, Münchenben pedig szinte minden szivárványba borult. A helyszínen tartózkodó kollégánk fotóinak tanúsága szerint tömegközlekedési eszközök és különböző újságok címlapjai is felvették a hét színt.

Eközben az UEFA is elkezdte magyarázni a bizonyítványát azzal, hogy átfestette a logóját, valamint egy közleményt is kitett Twitterre:

„Az UEFA ma büszkén viseli a szivárvány színeit. Ezzel mindent alapelvünket szimbolizáljuk: igazság, társadalmi egyenlőség, totális tolerancia származásra való tekintet nélkül. Néhányan politikainak értelmezték az UEFA döntését, ezzel szemben pont a müncheniek kérése volt politikai célú, hiszen ezzel a magyar kormánynak akartak üzenni a Németország–Magyarország mérkőzés alatt. Számunkra a szivárvány nem politikai szimbólum: a hitünket fejezzük ki a sokszínű és elfogadó társadalomban.”

(Borítókép: eufa.com)

Rovatok