Index Vakbarát Hírportál

Itt az Eb-nyolcaddöntő, újabb közlekedési káosz jön a fővárosban

2021. június 25., péntek 18:08

Vasárnap este 18 órától Hollandia–Csehország-nyolcaddöntőt játszanak a Puskás Arénában a budapesti társrendezésű labdarúgó-Európa-bajnokságon. A környéken 14 órától lezárásokra kell számítani, ezért azok is jó előre tervezzék meg az utazásukat, akik délután vagy este térnek vissza Budapestre autóval – olvasható a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közleményében.

Mint írják, a BKK járatsűrítésekkel készül, egyúttal arra kéri a szurkolókat, közösségi közlekedéssel, illetve gyalog közelítsék meg a Puskás Arénát és a városligeti szurkolói zónát. A Puskás Aréna környezetében útlezárásokra kell számítani, amelyek hatással lehetnek a Pest keleti részén, különösen a Zuglón vagy a Hungária körúton áthaladók közlekedésére. Jelentős torlódásra számíthatnak azok is, akik vasárnap délután vagy este gépjárművel térnek vissza Budapestre – például a Balatonról. 

A közleményben részletezik, hogy a mérkőzésre elsősorban a megszokottnál lényegesen gyakrabban induló M2-es és M4-es metróval, illetve az 1-es villamossal érdemes utazni, az aréna a Keleti pályaudvar (M2-es, M4-es metró) és a Puskás Ferenc Stadion (M2-es metró, 1-es villamos) metróállomástól gyalog közelíthető meg.

A szervezők ezúttal is kérik, hogy aki tudja, még a meccs előtti napon, szombaton vegye át a koronavírus-fertőzés elleni védettséget igazoló karszalagját. A Puskás Arénába a Dózsa György út felől és a Stefánia út felől lehet belépni legkorábban a mérkőzés előtt három órával. A szervezők arra is kérik a szurkolókat, hogy időben érkezzenek meg a stadionhoz.

A Puskás Aréna környezetében várhatóan 14 órától lezárják a közúti forgalom elől

Mindezek miatt jó néhány BKK-járat megváltozott útvonalon közlekedhet vagy ideiglenes megállóhelyen állhat meg. A forgalomkorlátozások miatt előreláthatóan 14 órától számottevő változásokra kell számítani

Abban az esetben, ha a korlátozások lehetővé teszik a Thököly úti folyamatos közlekedést – várhatóan a mérkőzés után –, az ott közlekedő gyorsjáratok ideiglenesen megállnak majd a Reiner Frigyes park, valamint a Stefánia út/Thököly út megállókban is – teszik hozzá. A BKK további fontos információit ide kattintva olvashatja. 

(Borítókép: Egy, a Puskás Aréna felé mutató utcai táblán dekoráció 2021. június 22-én. Fotó: Róka László / MTI)

Rovatok