Index Vakbarát Hírportál

A franciák rossz emlékekkel távoznak Budapestről

2021. június 25., péntek 12:58

A francia labdarúgó-válogatott eddig öt játékosát vesztette el az Európa-bajnokságon, közülük ketten is edzésen sérültek meg.

Nem lennénk most a francia szövetségi kapitány, Didier Deschamps helyében. A 26 fős válogatott keretből mostanra öt játékos sérült le, többen biztosan nem játszhatnak már az Európa-bajnokságon. 

Lucas Hernandez, a Bayern München játékosa a Wales elleni felkészülési mérkőzésen törte össze magát még június elején. Már akkor kérdéses volt, hogy részt tud-e venni Európa-bajnokságon, ám végül pályára engedték az orvosok. Viszont a Portugália elleni meccsükön a félidőben Didier Deschamps kénytelen volt lecserélni, a térdét fájlalta. Kérdéses, hogy a Svájc elleni nyolcaddöntőn ott lehet-e a védő. 

A sors fintora, hogy a Hernandez helyére beálló másik bal hátvéd, Lucas Digne mindössze öt perccel a becserélése után szintén sérülést szenvedett. A pályáról lesétáló hátvéd nem tűnt túl boldognak, az orvosok szerint könnyen lehet, hogy a kontinensviadalon többet nem is léphet pályára.

Ousmane Dembélének mindössze 31 perc játékidő jutott az Eb-n, a magyar válogatott elleni mérkőzésen combsérülést szenvedett, ami ismét több hónap pihenőre kényszeríti a Barcelona támadóját. Sőt műtét is vár rá, amit Finnországban végeznek majd. Ez lesz karrierje harmadik sebészeti beavatkozása, két nagy sérülése volt már, rengeteget hiányzott a Barcelona csapatából. 

Ha ez nem lenne elég, a francia válogatott csütörtöki edzésén két újabb játékos sérült le a budapesti Új Hidegkuti Nándor Stadionban. Thomas Lemar és Marcus Thuram a két delikvens, akiknek kérdéses a további szereplése az Eb-n. 

Lemar sérülése egyértelműen komoly, keményen ütközött a válogatott egyik kapusával, Mike Maignannel. Percekig a földön maradt, majd az orvosok támogatták le a pályáról.

A franciáknak nem lesznek szép emlékei a magyar fővárosról, két döntetlent játszottak itt, emellett megsérült öt játékosuk is. 

(Borítókép: A sérült Thomas Lemart segíti le az orvosi stáb a pályáról Budapesten, az Új Hidegkuti Nándor stadionban – fotó: FRANCK FIFE / AFP)

Rovatok