Index Vakbarát Hírportál

Az aktív éllovas előzött, de CR sincs már messze

2021. június 26., szombat 17:58

A jelenleg aktív futballisták közül a kuvaiti Bader al-Mutava mondhatja el magáról, hogy a legtöbb válogatott mérkőzéssel bír, a legutóbbival pedig már egyedül ő az örökranglista második helyezettje.

A 36 éves csatár 2003-ban két gólt szerezve debütált a kuvaiti gárdában, most pedig a 185. alkalommal húzhatta magára a címeres mezt, ezzel letaszította a dobogó második fokáról az egyiptomi Ahmed Hasszant (184), az élen a malajziai Soh Chin Ann áll 221 ütközettel.

Könnyen lehet, hogy aktív elsősége nem sokáig tart ki, hiszen a továbbra is topformában játszó Cristiano Ronaldo vasárnap Belgium ellen a 179. alkalommal léphet pályára a nyolcaddöntőben érdekelt, címvédő portugál válogatottban.

A Juventus támadója a franciák elleni csoportzáráson szerzett duplájával már 109 találatnál jár a nemzeti együttesben, ezzel már holtversenyben rekorder. 

Szintén rendkívül jól áll a versenyben Sergio Ramos (180, holtversenyben a negyedik Ahmed Mubarakkal), bár neki sokba kerülhet, hogy meglepetésre kimaradt a spanyolok Eb-keretéből.

Mutava 2003 szeptemberi debütálása óta összesen 44 válogatott ellen lépett pályára, a 185 összecsapáson 56-szor volt eredményes.

A LEGTÖBB VÁLOGATOTT MECCSEL RENDELKEZŐK LISTÁJA

*még aktív játékosok

(Borítókép: Karim Jaafar / AFP)

Rovatok