Index Vakbarát Hírportál

Romelu Lukaku: Nem azt mondom, hogy Michael Jordan vagyok, de…

2021. június 26., szombat 17:34

Izgalmas mérkőzésekből aligha lesz hiány az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében, amelyek közül kiemelkedik a Belgium–Portugália-mérkőzés.

Persze, nem feledkezünk meg Anglia Németország elleni találkozójáról sem, ám Romelu Lukaku és Cristiano Ronaldo párharca – már csak a gólkirályi címért folytatott csata miatt is – külön pikantériát ad a vasárnap este 9 órakor kezdődő mérkőzésnek.

A belga csatár – aki három gólnál tart az Eb-n, míg Ronaldo ötnél – az összecsapás előtt beszélt ellenfeléről, és arról is, hogyan motiválja magát – írja az espn.com.

Amikor megnéztem a The Last Dance-t, és Michael Jordan arról beszél, hogyan motiválja magát, arra gondoltam, nem vagyok egyedül

– utalt Lukaku arra, hogy a kritikák csak erősebbé teszik, és arra ösztönzik, hogy még jobb játékossá váljon, egyúttal, akárcsak a Chicago Bulls legendája, bebizonyítsa az embereknek, hogy tévednek.

Nem azt mondom, hogy Michael Jordan vagyok, de néhány embernek szüksége van arra, hogy kritizálják, és nem én vagyok az egyetlen. Cristiano Ronaldo mindig a legjobb akar lenni, minden rekordot meg akar dönteni, Kylian Mbappé csak győzni akar, ő szeretne lenni a következő szenzáció. Ezért is van szükségünk a kritikára, motivál minket

– mondta Lukaku, aki csak dicsérő szóval tudja illetni Ronaldót, és azt, amit eddig elért pályafutása során.

Hozzátette, hogy a Juventus 36 éves csatárának teljesítménye is jelentős motivációt nyújt számára, és szeretné elérni azt a szintet, vagy legalábbis a lehető legközelebb kerülni hozzá. Beszélt arról is, hogy örülne, ha úgy cselezne és lőne, mint Ronaldo, míg vasárnapi ellenfele alighanem örülne, ha olyan ereje lenne, mint Lukakunak.

A belga csatárt ugyanakkor bosszantja, hogy megkülönböztetik a többi csatártól.

Amikor az emberek Robert Lewandowskiról, Karim Benzemáról vagy Harry Kane-ről beszélnek, világklasszisként emlegetik őket, míg ha rólam van szó, legyintenek egyet, és azt mondják, hogy csak jó formában vagyok. Ez arra ösztönöz, hogy még többet fejlődjek, még jobb futballista legyek. Hiszem, hogy most már én is világklasszis játékosok közé tartozom

– mondta Lukaku, akinek kizárólag az lebeg a szeme előtt, hogy megnyerje a belga válogatottal az Európa-bajnokságot.

Rovatok