Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor időről időre üzen Marco Rossinak

2021. június 26., szombat 19:42

Marco Rossi elmondása szerint sem Orbán Viktor, sem Csányi Sándor nem gyakorol rá semmiféle nyomást a döntéshozatalban.

A La Gazzetta dello Sportnak adott interjújának korábbi részleteiből már mi is beszámoltunk, ezekben a kapitány többek között arról is beszélt, hogy a mentalitásbeli változásnak köszönhető az érkezése óta tapasztalható fejlődés. 

A beszélgetés során szóba jött a politika és Orbán Viktor miniszterelnök is. Előbbivel kapcsolatban elmondta, hogy érték olyan vádak a csapatot, amit nem érdemelt meg.

Feltették neki a kérdést, miszerint a nemzeti együttes egy propagandeszköz a miniszterelnök számára, aki folyamatosan antidemokratikus üzeneteket küld, de Rossi nem akart ebbe a témába belemenni.

Bármit is mondanék, így vagy úgy valaki kiforgatná. Inkább kimaradnék ebből. Nem a holdon élünk, mindenkinek megvannak a saját gondolatai, a hozzám közelállók pedig ismerik az enyémeket

– felelte Rossi, akit arról is megkérdeztek, milyen a viszonya Orbán Viktorral.

Időről időre küld nekem üzeneteket, a minap is, amikor gratulált. Ismeri a futballt, korábban csatárként játszott, ért a taktikához. Ugyanakkor sem tőle, sem a szövetség elnökétől nem jött semmiféle nyomás az irányomba. Úgy érzem, hogy hagynak dolgozni, mert rendkívül nagy bizalmuk van bennem.

Mint ismert, a legutóbbi két világbajnok ellen – franciák és németek – is pontot szerzett a válogatott, sőt a németek elleni találkozó 84. percéig továbbjutásra állt.

(Borítókép: Alex Grimm - UEFA/UEFA via Getty Images)

Rovatok