Index Vakbarát Hírportál

Orbán: A legnagyobb elismerés, hogy a németek húzták ellenünk az időt

2021. június 27., vasárnap 20:46

A német származású, de a magyar válogatottat erősítő védő, Willi Orbán kétség kívül a magyar válogatott egyik erőssége volt az Európa-bajnokságon. Noha nem volt szerencséje: a portugálok első gólja rajta pattant meg, a franciák elleni felszabadítása pedig pont Antoine Griezmann elé pattant, aki kiegyenlített.

Ezeknél a helyzeteknél valóban pechünk volt, ráadásul Leon Goretzka egyenlítő gólja előtt szintén megpattant a labda. Nagyon kevés teret és lehetőséget hagytunk az ellenfélnek, de sajnos az ilyen lecsorgó labdák és megpattanó lövések benne vannak a játékban. (...) A meccsek után rendre visszanézem azokat a helyzeteket, amelyekben szerintem hibáztam. Most is így volt, de amennyire meg tudtam ítélni, az említett két jelenetnél nem helyezkedési vagy technikai hibák történtek, egyszerűen balszerencsénk volt

 nyilatkozta a Nemzeti Sportnak. A RB Leipzig legjobbjának választott bekket arról is kérdezték, hogy melyik mérkőzésen játszottunk a legjobban.

Nem tudnék választani a Franciaország és a Németország elleni között, mindkét döntetlen bravúr. Egyedül azt sajnálom, hogy az Allianz Arenában kétszer vezettünk, közel álltunk hozzá, hogy valami igazán nagyot alkossunk, mégsem sikerült a továbbjutás. Kicsit több szerencsével nyerhettünk volna Németország ellen, persze így sincs miért szégyenkeznünk.

A 28 éves Orbán szerint már a torna elején látszott, hogy működik a Marco Rossi által elképzelt taktika, ők pedig száz százaléknál is többet adtak ki magukból. A hangulat úgy véli, hogy a franciák ellen volt a legjobb a Puskás Arénában, az pedig felejthetetlen élmény számára, amikor a Himnuszt énekelték a szurkolókkal a lefújást követően. Amondó: a legnagyobb elismerés az, hogy a németek a mérkőzés végén már húzták ellenük az időt. 

Ennél jobban semmi sem példázza, mekkora tiszteletet vívtunk ki magunknak az utolsó csoportmeccsre. A német játékosok igyekeztek a labdát a szöglet­zászló felé terelve húzni az időt, ilyet csak akkor tesz egy csapat, ha tart az ellenféltől. Ahogy olvastam, a többi válogatottnál is elismerően beszéltek a teljesítményünkről, a szereplésünk a magyar futball presztízsének és megítélésének egyaránt jót tett.

Rovatok