Index Vakbarát Hírportál

Kylian Mbappé a franciák egyik nagy problémája

2021. június 27., vasárnap 12:41

Kylian Mbappé kétségkívül a világ egyik legjobb futballistája, aki még távolról sem aknázta ki a benne rejlő tehetséget.

A villámgyors csatár – aki 22 évesen világbajnoknak és négyszeres francia bajnoknak vallhatja magát – egyelőre azonban nem úgy teljesít az Európa-bajnokságon, ahogyan azt a legtöbben elvárnák tőle, hiába játszotta végig ugyanis a franciák eddigi összes mérkőzését, gólt még nem szerzett, sőt gólpasszt sem adott.

Sokkal jobb teljesítményt várunk tőle. Mindenki azt mondja róla, hogy az egyik legjobb játékos, mégis csalódást nyújt eddig. Túl nagy az egója, és ez zavaró. Didier Deschamps szövetségi kapitány ezt már nem tudja kezelni, ami nagy problémát jelent, de az is meglepő, hogy ennyi mindent megenged neki. Sajnos ez a pályán is megmutatkozik, nehéz lenne azt állítani, hogy eddig az ő Eb-je lenne a mostani

– mondta az RMC Sportnak Jérome Rothen, a Paris Saint-Germain korábbi szélsője, aki 13-szor szerepelt a francia válogatottban.

Rothen szerint nem szabad ekkora szabadságot, hatalmat adni Mbappénak, és a szabadrúgásoktól is távol kellene tartani.

Vajon tisztában van azzal, hogy nincs meg az a képessége, mint több csapattársának? Lehet, hogy az edzéseken betalál, de megnéztem az összes mérkőzést, és nem emlékszem egyetlen szabadrúgására sem, amely veszélyt jelentett volna. Antoine Griezmanntól és Paul Pogbától már láttam. Szóval akkor mit keres a labda mögött Mbappé?

– kritizálta Rothen a csatár rúgótechnikáját is.

Franciaország az Eb nyolcaddöntőjében Svájccal találkozik hétfőn, és ha továbbjut, a Horvátország–Spanyolország mérkőzés győztesével játszik.

Rovatok