Index Vakbarát Hírportál

Dárdai: Kijuthatunk a 2022-es katari világbajnokságra!

2021. június 27., vasárnap 16:28

A magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya és a Hertha jelenlegi vezetőedzője, Dárdai Pál értékelte a mieink Európa-bajnokságon nyújtott teljesítményét a Digi Sport híradójának, amelyet a csakfoci.hu szemlézett. Elsőként Fiola Attila játékát értékelte, aki gólt szerzett a franciák elleni 1-1-re végződő találkozón.

Anno Fityót én raktam be a válogatottba. (...) Én nagyon szeretem, mert egy becsületes, klassz srác, és ha valaki megérdemelte ezt a gólt, akkor az ő. Furcsán hangzik, de ha 80 éves lesz, és akárhová elmegy, a hátát fogják veregetni.

Dárdai amondó, hogy a magyar csapat mentalitásban óriásit lépett előre.

Erre lehet építeni, ezzel a mentalitással kell tovább játszani, hogy egyszer legyen egy (sikeres) világbajnoki selejtezőnk is. Sínen vagyunk, mert most már a játékosokban nincs meg az a görcs, ami 30 év alatt összegyűlt, amikor is nem jutott ki sehova a nemzeti válogatott. Egymás után két Eb-n járt a csapat, jól szerepelt a Nemzetek Ligájában, most jöhetne egy kis vébé-, vagy a következő Eb-n egy még jobb szereplés

– véli a tréner, aki külön kiemelte Schäfer András játékát, és szerinte a hozzá hasonló fiatalokra a jövőben is szüksége lesz a válogatottnak. Végezetül arról kérdezték, hogy van-e esélye Magyarországnak kijutni a 2022-es katari világbajnokságra.

Van rá sansz, mert olyan a csoport, de Dárdai Pál azt mondja, hogy dolgozzanak, és akkor majd vagy kiszurkoljuk – vagy nem, de büszkék leszünk rájuk.

Rovatok