Index Vakbarát Hírportál

Elfogták a magyar szurkolókat, akik bántalmazták a német diáklányokat

2021. június 27., vasárnap 19:11

Vasárnap délután elfogták a rendőrök a 25 éves G. Martint és 55 éves apját, G. Csabát, akik a gyanú szerint megütötték és leköpték a német szurkolólányokat a szerdai Európa-bajnoki mérkőzésen. A két férfi ellen garázdaság miatt indult eljárás. 

Mint megírtuk, két német orvostanhallgatót atrocitás ért a Portugália–Franciaország Európa-bajnoki mérkőzés idején. Emilia és Filippa a német Bildnek mesélték el, hogy szerdán kilátogattak a Puskás Arénába, ahol a magyar szurkolók nem nézték jó szemmel, hogy szivárványos zászlókat festettek az arcukra és a kalapjukra. A beszólogatások és bemutatások után ketten megütötték és leköpték őket, rendőrségi feljelentést tettek.

A vasárnap közzétett rendőrségi közleményben olvasható, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a bejelentést követően ismeretlen tettes ellen indított eljárást, a gyanúsítottakat vasárnap fogták el.

A budapesti nyomozók négy napon belül azonosították a feltételezett elkövetőket, majd 2021. június 27-én 17 óra 29 perckor elfogták a 25 éves G. Martint és az 55 éves apját, G. Csabát. A két férfi ellen garázdaság vétség gyanúja miatt indítottak eljárást, elszámoltatásuk folyamatban van

– olvasható a Police.hu oldalán.

Rovatok