Index Vakbarát Hírportál

A németek még nem tudják, letérdelnek-e a Wembleyben

2021. június 28., hétfő 13:38

Manuel Neuer, a német labdarúgó-válogatott csapatkapitánya a keddi angolok elleni Eb-nyolcaddöntő előtt interjút adott a Kickernek, melyben arról is beszélt, jó érzésekkel várja a találkozót.

A torna előtt aláírtam volna a második helyet ebben a nehéz csoportban, szóval elégedett vagyok. Természetesen győzni szerettünk volna Magyarország ellen, de Franciaországnak és Portugáliának is meggyűlt a baja a magyarokkal

– fogalmazott a 35 éves kapus.

Jó érzésekkel várom a találkozót. Morális győztesnek érezzük magunkat, kétszer is visszajöttünk a meccsbe és továbbjutottunk. Most olyan ellenfelünk lesz, aki szintén futballozni akar, nagyobb teret ad nekünk, mint a magyarok. Különleges Anglia ellen a Wembleyben pályára lépni, nekem sem volt még rá alkalmam.

Neuer arról is szót ejtett, hogy a keddi mérkőzésen is szivárványos karszalagban lép pályára, azt viszont egyelőre nem tudja, hogy letérdelnek-e a kezdő sípszó előtt.

Alapvetően nagyon jónak tartjuk az akciót angol válogatottól és a Premier League-csapatoktól. Erre nem láttunk még példát a Bundesligában és a német válogatottban. Beszélni fogunk róla a csapaton belül. Mi is kiállunk az olyan értékek mellett, mint a nyitottság, a sokszínűség és elítéljük az erőszak, a diszkrimináció és a rasszizmus minden formáját. Az emberi jogok mellett állunk.

Az Anglia–Németország nyolcaddöntő kedden 18 órakor kezdődik.

(Borítókép: Kai Pfaffenbach - Pool / Getty Images Hungary)

Rovatok