Index Vakbarát Hírportál

Német kudarc a Wembley-ben, Anglia tovább álmodhat

2021. június 29., kedd 19:52

Anglia az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében, a Wembley-ben 2–0-ra legyőzte a német válogatottat, ezzel bejutott a negyeddöntőbe. Joachim Löw utolsó meccse volt Németország kispadján.

Az első tíz percben egyértelműen a német válogatott irányított, de a 15. perc környékén játékba lendültek a hazaiak is. A 16. percben Manuel Neueré volt az első komoly védés, Raheem Sterling 24 méterről lőtt, a német kapusnak nyújtóznia kellett, a szöglet után Harry Maguire fejelt a hálóőr kezébe.

A 32. percben viszont már Jordan Pickford részéről volt szükség bravúrra, Timo Werner kapott egy jó kiugratást, az angol kapus tökéletesen zárta a szöget. A 44. percben Mats Hummels mentett nagyot Harry Kane elől egy beadás után.

Pickford-bravúrral indult a második játékrész, Kai Havertz tüzelt a tizenhatos vonaláról, a kapus ujjheggyel tolta a léc fölé a bombát.

A 75. percben szerezte meg a vezetést Anglia, Sterlingtől indult a támadás, végül LUKE Shaw centerezett, Sterling az ötösről estében passzolt Neuer kapujába (1-0).

Thomas Müller a 81. percben egyenlíthetett volna. Teljesen egyedül, ziccerben lépett ki, de a jobb kapufa mellé lőtt.

A 86. percben Jack Grealish tökéletesen tekert középRe, Harry Kane bevetődve fejelt a német kapuba (2-0), eldöntve a továbbjutás kérdését.

Anglia készülhet a negyeddöntőre, Németország ezzel a 2-0-s vereséggel búcsúzott az Európa-bajnokságtól. Az angolok a nyolc között a svéd-ukrán párharc győztesével találkoznak.

EURÓPA-BAJNOKSÁG

NYOLCADDÖNTŐ

Anglia–Németország 2–0 (0-0)

(London)

Gólszerzők: Sterling (75.), Kane (86.)

(Borítókép: Eddie Keogh – The FA / The FA / Getty Images)

Rovatok