Index Vakbarát Hírportál

Ha van egy kis pénze, csütörtökön megveheti Messit

2021. június 30., szerda 16:08

Lionel Messi jövője továbbra is kérdéses. A zseniális futballista jelenleg a Copa Américán szerepel az argentin válogatottal, amely Ecuador ellen játszik a negyeddöntőben, miközben június 30-án, szerda éjfélkor lejár a szerződése a Barcelonánál. Ez azt jelenti, hogy csütörtöktől szabadon igazolható lesz minden idők egyik legjobb játékosa.

A 34 éves labdarúgó egy évvel ezelőtt közel járt ahhoz, hogy elhagyja a nevelőklubját, és a távozási szándékát közölte is Josep Maria Bartomeuval, a katalánok akkori elnökével, aki azonban nem engedte el legértékesebb játékosát, és jelezte az érdeklődő csapatoknak, hogy egy esetben tudnak Messivel tárgyalni, ha kifizetik a szerződésében szereplő 700 millió eurós kivásárlási árat. Erre természetesen nem került sor.

Azóta viszont történt néhány változás a klub háza táján, például a korábbi elnök, Joan Laporta visszatért, akinek legfontosabb célja az volt, hogy maradásra bírja Messit. Ám azóta eltelt négy hónap, és mégsem született megállapodás, vagyis

július 1-től bármelyik klub szabadon tárgyalhat a játékossal, és még csak a Barcelona beleegyezése sem kell hozzá.

Laporta egyébként nemcsak azért ragaszkodik a csatárhoz, mert a világ egyik legjobbja, hanem azért is sürgeti a szerződéshosszabbítást, mert mindenhol ismerik, a hiánya pedig üzleti, gazdasági szempontból felbecsülhetetlen károkat okozhatna az amúgy is pénzügyi gondokkal küzdő klubnak, elég csak a szponzorokra gondolni, akik közül többen is elpártolhatnának a Barcelonától.

Bár Laporta vélhetően minden követ megmozgat, hogy még éjfél előtt aláírják az új szerződéseket, a felekhez közel álló források szerint erre kevés az esély, mivel az igények még távol vannak egymástól.

Természetesen nem Messi az egyetlen, akinek lejár a megállapodása a klubjával. Több olyan kiváló futballista is van, akinek kérdéses a jövője, és szabadon igazolhatóvá válik július 1-től, így például az Európa-bajnokságról lemaradó Sergio Ramos, az olaszokkal a negyeddöntőbe jutó Gianluigi Donnarumma, vagy éppen az Újpest korábbi kapusa, az Eibarnál szereplő Marko Dmitrovics.

Az alábbi táblázatban a teljesség igénye nélkül megmutatjuk, kiknek jár le a szerződése szerdán éjfélkor.

Szabadon igazolható futballisták július 1-től (transfermarkt.com)
Név Kor Jelenlegi klub Jelenlegi érték (millió euró)
Lionel Messi 34 FC Barcelona 80
Gianluigi Donnarumma 22 AC Milan 60
Sergio Ramos 35 Real Madrid 10
Nikola Makszimovics 29 Napoli 10
Jérome Boateng 32 Bayern München 8,5
Ryan Bertrand 31 Southampton 8
Joshua King 29 Everton 8
Marko Dmitrovics 29 Eibar 8
Patrick van Aanholt 30 Crystal Palace 7
Andros Townsend 29 Crystal Palace 7
Sztevan Jovetics 31 Monaco 5
Juan Mata 33 Manchester United 4
David Luiz 34 Arsenal 4
Franck Ribéry 38 Fiorentina 3
Marek Hamsík 33 Göteborg 3

Rovatok