Index Vakbarát Hírportál

Nem valószínű a Svájc–Ukrajna-döntő, de brutál jól fizetne

2021. június 30., szerda 14:47

Nyolc csapat maradt állva, de már csak hét mérkőzés van hátra a labdarúgó-Európa-bajnokságból. A négy negyeddöntő után a jövő héten két elődöntőt és a döntőt rendezik meg. Összeállításunkban azt jártuk körül, hogy a fogadóirodák hogyan látják az esélyeket a torna hajrája előtt.

A hivatalos menetrend szerint pénteken a felső ág negyeddöntőit rendezik, 18 órakor Svájc–Spanyolország-, 21 órakor Belgium–Olaszország-találkozó lesz. Az alsó ág negyeddöntői szombaton jönnek: 18 órakor Csehország–Dánia-, 21 órakor Anglia–Ukrajna-meccs lesz. 

A világ szinte összes fogadóirodája egyetért abban, hogy a nyolc, döntőbe jutó csapat közül jelenleg Anglia a torna első számú esélyese. Sőt mindegyiküknél Spanyolország, Olaszország, Belgium, Dánia a további erősorrend. Abban is egyetértenek a nagy irodák, hogy a végső győzelemre Ukrajna a legkevésbé esélyes, máshogy fogalmazva: Sevcsenkóék végső győzelmére fizetnek a legtöbbet (általában a tét harminc-negyvenszeresét).



Ez alapján a negyeddöntők legegyértelműbb továbbjutójának a fogadóirodák az angol csapatot látják, ami azért sem meglepő, mert a Gareth Southgate által összerakott és eddig magabiztosan teljesítő keret összértéke csaknem kétszer annyi, mint az alsó ágon szereplő másik három ország (Ukrajna, Csehország, Dánia) válogatottkeretének összértéke. 

A fogadóirodák oddsai szerint a hétvégén Olaszországban, Spanyolországban, Angliában és Dániában lesznek a legboldogabbak, vagyis ez a négy ország készülhet majd a jövő heti elődöntőkre. Aki erre a négy csapatra fogad egy szelvényen, az a betett összeg tizenkétszeresére számíthat. Ha azonban úgy gondolja, hogy Anglia elbukik Ukrajna ellen, akkor máris hatvanötszörös pénzt lehet hazavinni egy olasz, spanyol, dán, ukrán legjobb néggyel. 


A fogadóirodák egyébként az Anglia–Spanyolország-döntőt tartják a legvalószínűbbnek, de alig valamivel fizet rosszabbul az Anglia–Olaszország-, illetve az Anglia–Belgium-finálé (4,3; 5, illetve 6 az odds). Amennyiben nem hiszünk feltétel nélkül abban, hogy Harry Kane és Raheem Sterling a londoni döntőig viszi a csapatát, akkor egy spanyol–dán (10), egy olasz–dán (12) vagy egy belga–dán finálé (17) már szép pénzt hozna. Igazán nagyot kaszálni azonban azok tudnak, akik vannak olyan bátrak, hogy még ma megteszik a Svájc–Ukrajna-döntőt: tízezer forinttal és az átlagosnál némivel több szerencsével akár 1,2 millió forintot is hazavihetnek.

És hogy ki lesz a gólkirály? A fogadóirodák természetesen erre is kínálnak fogadási lehetőséget. Az Eb hivatalos góllövőlistájának élmezőnye jelenleg így néz ki (vastagon kiemelve azok a játékosok, akiknek a csapata még versenyben van a tornán, tehát gyarapíthatják góljaik számát): 

1. Cristiano Ronaldo 5 góllal,
2. Patrik Schick, Emil Forsberg és Karim Benzema 4-4 góllal,
5. Haris Seferovic, Raheem Sterling, Romelu Lukaku, Georginio Wijnaldum és Robert Lewandowski 3-3 góllal. 



A fogadóirodák nem nagyon bíznak abban, hogy bárki túlszárnyalja a hátralevő napokon a portugál Ronaldót, náluk még mindig az Európa-bajnoki címvédő válogatott csapatkapitánya a legfőbb esélyes a gólkirályi címre. Aki kicsit bátrabb, és hisz abban, hogy 2004 után (Milan Baros) ismét egy cseh játékos lesz a torna gólkirálya, az gyorsan tegye meg Patrik Schicket, az ötös nyereményszorzó egyáltalán nem rossz. Aki a belgákban és az őserőben hisz, annak Romelu Lukaku a jó döntés, a hetes odds mondjuk egy belga végső győzelemmel kombinálva már a befizetett pénzünk ötvenhatszorosát adná vissza. Ami nagyon jó pénz, különösen ha felidézzük: a jelenlegi világranglistát a belga válogatott vezeti. 

Akik viszont az angol csapatnak szurkolnak és mondjuk Raheem Sterling gólkirályi címében hisznek, azok ezer forintra huszonnégy-huszonötezer forintos nyereményre spekulálhatnak. Ugyanez a játék Harry Kane esetében körülbelül 78 ezer forintos nyereséggel kecsegtet. 

Ha A spanyol csapat végső sikerét várók Álvaro Moratában látják a gólkirályt, akkor kb. százharmincszoros pénzben reménykedhetnek. 

Néhány fogadóirodánál nemcsak a pályán elért teljesítményre lehet fogadást kötni, hanem az UEFA által a torna végén megnevezett torna játékosára is. Itt most Raheem Sterling, Romelu Lukaku, Kevin De Bruyne, Simon Kjaer, Sergio Busquets a sorrend, tehát ők a legesélyesebbek a címre. Persze az igazán bátrak is nagy pénzt szakíthatnak, hiszen Dani Olmo vagy Domenico Berardi győzelme sem lehetetlen, és az ő sikerükkel megszázszorozhatnák pénzüket. 

(Borítókép: Justin Tallis / Pool / afp)

Rovatok