Index Vakbarát Hírportál

Szupersztár lett az őrültként tomboló svájci tanár az Eb-n

2021. július 2., péntek 11:08

Svájc óriási meglepetésre 3–3-as rendes játékidőt követően tizenegyesekkel legyőzte a világbajnok Franciaországot az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében.

Természetes, hogy a lelátókon svájci részről óriási volt a tombolás, de közülük is kiemelkedett egy földrajz és biológia szakos 28 éves tanár, aki valósággal kikelt magából örömében. Luca Loutenbach az internet hőse lett, és eddig minden mérkőzésen a lelátókon szurkolt.

Nem gondoltam volna, hogy a szurkolói reakcióm ilyen médianyilvánosságot fog kiváltani. Rengetegen írtak nekem, akik ismernek, és láttak a lelátón. Azt hittem, hogy egy nap alatt elfelejtenek, de még mindig mindenhol ott látom magam az interneten. Próbálok minden meccsen ott lenni, ami eddig sikerült is. Szentpétervárra azonban a spanyolok ellen nehéz lesz eljutni a koronavírus delta-variánsa miatt

– nyilatkozta a svájci Look újságnak. Az azonban biztos, hogy ha ott lesz, a kamerák biztosan figyelni fogják.

Természetesen több nagyvállalat is felfigyelt a drukkerre:

a svájci légitársaság, a Swiss Air ingyenutat ajánlott fel neki a szentpétervári, spanyolok elleni nyolcaddöntőre, egy energiaitalokat forgalmazó cég több tálca üdítőt ajánlott, hogy mindig kirobbanó formában legyen.

A Svájci Turisztikai Iroda pedig az Eb után egy ingyenes nyaralást biztosít számára a világ bármely pontján, amit Luca választhat ki.

Rovatok