Index Vakbarát Hírportál

Így készül az Eb legszebb góljáért járó trófea

2021. július 2., péntek 22:07

Június 27-én a Gazprom Nyrt. szentpétervári standján megtartották a labdarúgó Európa-bajnokság legszebb góljáért járó trófea létrehozásának kulcsfontosságú eseményét: a díjat fizikai valójában nyilvánosan lebontották, hogy elkezdődhessen digitális formátumra alakítása.

Összegyűjtjük a labdákat, és elkezdjük 3D-ben szkennerrel a festett felületeiket beolvasni. Lefényképezzük a textúrákat és a részleteket, majd digitalizáljuk őket. Művészeti alkotásunk új szakaszát készítjük ezzel elő, amelyet a döntőhöz közeledve mutatunk majd be. Már az összes labda ki van festve, egy kivételével. Az utolsó labdára annak a játékosnak a neve kerül, aki az UEFA EURO 2020 legjobb gólját lövi. Ezt természetesen csak a döntő után tudjuk meg

– mondta a művészi installáció alkotója, Pokrasz Lampasz orosz kalligráfus.

A digitális díjat és a győztes nevét viselő labdát az a játékos kapja majd meg, aki a legszebb gólt lövi az Európa-bajnokság alatt. A győztest a Gazprom Futball a Barátságért Nemzetközi Ifjúsági Sajtóközpont kezdeményezésében az Európa-bajnokságon résztvevő fiatal újságíró-palánták választják majd ki. A díj hologramja az UEFA nyoni központjában lesz látható.

A Gazprom Nyrt., az Európa-bajnokság hivatalos partnere egy – a bajnokság legszebb góljáért járó – teljesen új díjat alapított, melynek megvalósítását Pokrasz Lampasz orosz kalligráfusnak ajánlották fel. A Gazprom" Nyrt. standjánál, a Konyusennaja téren felállított focifaluban található művészeti installáció a díj fizikai prototípusát mutatja be. Ez az alapja az Európa-bajnokság legszebb góljáért járó trófeának, amely a világfutball történetében az első olyan digitális díj, amely ötvözi a fizikai érzékelést és a digitális technológiát.

Rovatok