Index Vakbarát Hírportál

Egy éve még drogbirtoklás miatt ült az olasz–belga játékvezetője

2021. július 2., péntek 17:01

Péntek este a labdarúgó-Európa-bajnokság negyeddöntőjében Olaszország–Belgium-rangadót rendeznek. A mérkőzésen kívül a játékvezető, Slavko Vincic személye is érdekes. A szlovén sípmesternek egy évvel ezelőtt még a hatóságokkal gyűlt meg a baja, amikor kábítószer-birtoklás és prostitúció vádjával ült letartóztatásban.

A történtekre a spanyol AS napilap emlékeztet, Slavko Vincic játékvezetőnek már nemcsak a futballpályán, hanem a rendőri aktákban is van előélete.

A 41 éves futballbíró első komolyabb tornája a 2012-es labdarúgó-Európa-bajnokság volt, azóta számos Bajnokok Ligája- és Európa-liga-mérkőzésen fújta a sípot. Tavaly azonban nem csak játékvezetői tevékenysége miatt került be a sajtóba.

Vincicet a bosznia-hercegovinai rendőrség tartóztatta le Bijeljinában, amikor 26 férfit és kilenc nőt vettek őrizetbe kábítószer- és lőfegyverbirtoklás alapos gyanújával.

A 24Sata horvát napilap információi szerint a szlovén játékvezetőt egészen pontosan Tijana Maksimovic mellett vették őrizetbe, akit a rendőrség prostitúciós hálózat vezetésének feltételezett gyanúja miatt köröz. A vád szerint Maksimovic éppen egy hajón igyekezett bejutni Horvátország határain belülre három nővel a fedélzeten, amikor a letartóztatás történt. 

A rendőrségi jelentések arról tanúskodnak, hogy a rajtaütés pillanatában Vincic környezetében kokaint és illegális lőfegyvereket találtak, ezért került az őrizetbevétel sorsára. Ennek ellenére közvetlen bűnrészességet nem tudtak a szlovén játékvezetőre bizonyítani, így még tavaly nyáron szabadon távozhatott a letartóztatásból, és folytathatta játékvezetői pályafutását.

Péntek este Vincic karrierje egyik legkomolyabb feladata elé néz, az ő sípszavára veszi kezdetét Münchenben az Olaszország–Belgium Európa-bajnoki negyeddöntő mérkőzés 21 órától.

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok