Index Vakbarát Hírportál

Égi kórus vigasztalta a súlyosan sérült Spinazzolát

2021. július 3., szombat 06:27

Bizonyos szempontból pürrhoszi győzelem volt Olaszország számára a Belgium elleni 2–1 a labdarúgó Európa-bajnokság péntek esti, müncheni negyeddöntőjében. Roberto Mancini válogatottjának – és a kontinensbajnokságnak – egyik legjobbja, Leonardo Spinazzola súlyos sérülést szenvedett, valószínűleg elszakadt az Achilles-ín a bal lábában. Egészen biztos, hogy a Roma sztárja nem játszhat a Spanyolország elleni elődöntőben, akár fél évet is igénybe vehet a gyógyulása.

Az Olaszország–Belgium Eb-negyeddöntő 78. percében Leonardo Spinazzola blokkolta Romelu Lukaku közeli lövését, ezzel megakadályozva, hogy Belgium kiegyenlítsen. Nem sokkal később az Azzurri balhátvédje futás közben hirtelen bicegni kezdett, majd elterült a földön. Könnyek között vitték le hordágyon a pályáról, már akkor valószínű volt, hogy Achillesín-szakadást szenvedett az Eb egyik nagy felfedezettje.

Spinazzola bizonyult az Olaszország–Ausztria (2–1) és az Olaszország–Törökország (3–0) mérkőzésen a meccs emberének, egyértelműen ő volt eddig az Európa-bajnokság egyik legjobb játékosa. Kiesése óriási csapás a spanyolok elleni elődöntőre, amelyet kedden a Wembleyben rendeznek. (Az olaszok 32 meccses veretlenségi sorozattal érkeznek Londonba.)

Megható volt, ahogy az olasz válogatott a meccs után a repülőgépen „szerenádot” adott sérült játékosának:

Spinazzola nem tartozik a szerencsés játékosok közé. 2018 októberében keresztszalag-szakadással műtötték, ami miatt öt hónapot kellett kihagynia, az elmúlt három és fél évben összesen 260 napot töltött betegállományban a transfermarkt.de gyűjtése szerint. Nem csoda, hogy 28 éves korára még csak 18 válogatottságnál tart a Roma csillaga. 

Spinazzola helyett Emerson Palmierit cserélte be Roberto Mancini szövetségi kapitány, és valószínű, hogy az elődöntőben is a Chelsea brazil származású játékosa helyettesíti Spinazzolát. 

Szegény Spinazzola sérülésétől eltekintve az egész világ odavan az olaszokért. Bastian Schweinsteiger, a már visszavonult német világbajnok például nemes egyszerűséggel a Twitteren jelentette be, hogy momentán Leonardo Bonucci és Giorgio Chiellini a világ legjobb kettőse a védelem tengelyében:

Nem nyeretlen kétévesekről beszélünk. Ketten együtt 70 évesek és 217 alkalommal játszottak a válogatottban!

(Borítókép: Christof Stache - Pool / Getty Images Hungary)

Rovatok