Index Vakbarát Hírportál

Újra közösségben Eriksen a dánok negyeddöntője előtt – kép!

2021. július 3., szombat 14:46

Három héttel ezelőtt Christian Eriksen szívinfarktust kapott a Dánia–Finnország mérkőzésen. A dánok csapatkapitányát újraélesztették és sikerült megmenteniük az életét. Szombat délután a sokak kedvencévé vált dán válogatott negyeddöntőt játszik Csehország ellen, Eriksen pedig a mai napon mutatkozott először újra közösségben. Kell ennél nagyobb örömhír a skandinávoknak a mérkőzés előtt?!

A tényszerűség kedvéért egy mondatban foglaljuk össze Christian Eriksen történetét. A dánok csapatkapitánya a dán–finn mérkőzés 41. percében kapott szívinfarktust, a pályán újraélesztették és a kórházban még aznap stabilizálták az állapotát. Azóta kiderült, hogy a friss olasz bajnok játékos beépíthető defibrillátort kapott, viszont labdarúgó-pályafutása minden bizonnyal befejeződött. 

Napra pontosan három héttel később újra Eriksen szolgáltatja a nap hírét, ezúttal pozitív értelemben. A mai napon ment először közösségbe a skandinávok csapatkapitánya, amit Anders Hemmingsen dán influencer posztolt is a közösségi médiában. Instagram-posztjában Eriksen mosolyog Björn Bindzus fiatal dán jégkorongozóval, a bejegyzés mellett a „Christian jól van” mondat olvasható.

Ennél nagyobb örömhírt és motivációt a ma délutáni mérkőzés előtt keresve sem találhatna a dán válogatott. Amennyiben legyőzi Dánia a cseh csapatot, a kontinenstorna elődöntőjében az Anglia–Ukrajna negyeddöntő győztesével találkozik. A Dánia–Csehország Európa-bajnoki negyeddöntőt 18 órától Bakuban rendezik meg. 

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok