Index Vakbarát Hírportál

Két rendőr megsérült az angol szurkolókkal való összecsapásban – videó

2021. július 4., vasárnap 12:37

Mind a dán, mind az angol drukkerek alaposan megünnepelték a szombati győzelmüket a labdarúgó Európa-bajnokság negyeddöntőjében, ám Londonban a szurkolók „picit” túl is lőttek a célon. Bár a rendőrség arra kérte a rajongókat, hogy ne menjenek a belvárosba ünnepelni, sokan mégis nekivágtak a londoni éjszakának. 

London belvárosában, a Leicester-, és a Trafalgar téren gyülekeztek, ahol a rendőrök fokozott készültséggel figyelték a nagyrészt maszkot nem viselő drukkereket. A rendőrség igyekezett rendet tartani a tereken és környékükön, illetve próbálták oszlatni a tömeget. 

A Metropolitan Police kilenc embert tartóztatott le az este folyamán, közülük hárman a rendőröket inzultálták, négyen erőszakos cselekményeket követtek el, egy testi sértés, egy pedig részegen randalírozás gyanújával került be az őrsre. Az összecsapások során két rendőr sérült meg könnyebben, az ultrák kukákat borogattak és üvegekkel dobálták a rendfenntartó erőket. A rendőrség tájékoztatása szerint 23.30-ra kiürítették a Leicester-teret és annak környékét.

(Borítókép: Rendőrök bilincselnek meg egy embert a péntek szombat esti ünneplések alatt. Fotó: Henry Nicholls / Reuters)

Rovatok