Index Vakbarát Hírportál

Magyar Eb-hőst igazolt a Hajduk Split

2021. július 5., hétfő 16:21

Lovrencsics Gergő a Hajduk Splitben folytatja pályafutását – közölte a klub honlapja. A szélsőként és jobbhátvédként is bevethető futballista két évre írt alá a hatszoros horvát és kilencszeres jugoszláv bajnokhoz, amelynél vasárnap áll edzésbe.

Lovrencsics a Lech Poznantól 2016-ban igazolt a Ferencvároshoz, amellyel három bajnoki címet és egy Magyar Kupát nyert, ám a nyáron lejárt a szerződése, így a Hajduk Split ingyen tudta átigazolni. Új csapatában a 26-os mezben szerepel a 32 éves játékos.

Örülök, hogy Horvátország legismertebb, legnagyobb hagyományokkal rendelkező klubjához szerződtem. Könnyen hoztam meg a döntést, mivel a klub céljai azonosak az enyémekkel. Az elmúlt három évben nagy sikereket értem el, négy trófeát is nyertem, és ezt a tapasztalatot szeretném átadni a Hajduknak. Sokat tudok a klubról, a városról, a szurkolókról, alig várom már, hogy pályára lépjek

– mondta Lovrencsics.

A negyvennégyszeres válogatott futballistát – aki az Európa-bajnokság csoportkörében mindhárom mérkőzésen pályára lépett a két pontot szerző magyar csapatban – Mindaugas Nikolicius sportigazgató méltattatta.

Gergő rendkívül technikás futballista, aki taktikailag is felkészült. Olyan jobbhátvéd, aki előszeretettel csatlakozik a támadásokhoz, és ez tökéletesen passzol a játékstílusunkhoz

– dicsérte a játékost a sportigazgató.

(Borítókép: Alex Pantling / Getty Images)

Rovatok