Index Vakbarát Hírportál

Elnézést kért a francia világbajnok csatár a botrányos videója után

2021. július 6., kedd 11:11

Ousmane Dembélé az Instagramon kiadott közleményében kér elnézést a napokban nyilvánossá vált botrányos videója után.

Nem a legfényesebb heteit éli a francia labdarúgás. Múlt héten az Európa-bajnokság toronymagas esélyesének tartott francia válogatottat hatalmas meglepetésre Svájc búcsúztatta, azonban nem ez volt az egyetlen negatív hír a héten a franciák háza tájáról.

Nyilvánosságra került egy videó, amelyen Ousmane Dembélé és Antoine Griezmann francia világbajnok labdarúgók tesznek egyértelműen rasszista megjegyzéseket japán szállodai munkásokra. A felvétel két évvel ezelőtt készült az FC Barcelona szezon előtti japán körútja alatt. 

Dembélé a közösségi médiában igyekezett elnézést kérni a történtek miatt: 

A napokban egy 2019-es privát videó kezdett keringeni a közösségi médiában. Ahogy a felvételből kiderül, a helyszín Japán, de akárhol történhetett volna a világon, ugyanazokat a kifejezéseket használtam volna. Nem volt célom az ázsiai közösség kifigurázása, megcélzása. Ezek a kifejezések, mozdulatok, amelyeket használtam, rendszeresen előfordulnak a privát baráti társaságomban, a többiek származásától függetlenül, itt is ez volt a helyzet. A videó nyilvánosságra került. Megértem, hogy volt, aki sértőnek találta a képsorokat, így elnézést szeretnék kérni az érintettektől, akiket megbántottam 

– írja Instagram-bejegyzésében a világbajnok támadó. 

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok