Index Vakbarát Hírportál

Gerard Piqué kiakadt a tizenegyespárbaj után

2021. július 7., szerda 14:03

Olaszország Európa-bajnoki döntőt játszik, miután legyőzte Spanyolországot kedd este az elődöntőben. A rendes játékidőben és a hosszabbításban sem volt döntés (1–1), így tizenegyesekre került sor, amelyet Roberto Mancini legénysége végül 4–2-re nyert meg.

A tizenegyespárbaj mindig lutri, igaz, készült egy felmérés arról, hogy az a csapat, amelyik az első rúgást végezheti el, annak 60 százalék esélye van a győzelemre, amire Gerard Piqué is felhívta a figyelmet.

A Barcelona 102-szeres spanyol válogatottja a Twitter-oldalán fakadt ki a lefújást követően, amelyben igazságtalanságnak nevezte, hogy egy érme feldobásával dől el, melyik csapat kezdi a rúgásokat.

Nem véletlen, hogy az Európa-bajnokságon és a Copa Américán négy mérkőzésen is az a válogatott jutott tovább, amelyik kezdte a tizenegyeseket. A statisztikák alapján az a csapat, amelyik kezd, annak több lehetősége van, és az ilyen nagyszabású tornákon számomra egyáltalán nem igazságos, hogy egy érme feldobásával hátrányba kerül az egyik fél

– írta a közösségi médiában Piqué.

A katalán futballista állítása részben igaz, mivel négy mérkőzésen az a válogatott jutott tovább, amelyik kezdte a tizenegyeseket, míg két esetben az jutott tovább, amelyik másodikként rúgott.

Csakhogy a keddi találkozón úgy kezdődött a párbaj, hogy Manuel Locatelli az elsőt kihagyta, vagyis az olaszok rögtön hátrányba kerültek. Az más kérdés, hogy Spanyolország ezzel nem tudott élni.

A spanyolok számára azonban ennél is nagyobb problémát jelentett, hogy az egész Európa-bajnokságon összesen 11 darab 11-est rúghattak, és ebből csupán ötöt sikerült értékesíteni. Lehet, hogy inkább ebben kellene keresni a problémát, nem pedig a pénzfeldobást okolni a kiesésért.

Rovatok