Index Vakbarát Hírportál

Mourinho: Ez sosem tizenegyes, nem értem a döntést

2021. július 8., csütörtök 18:42

A nemzetközi sportsajtóban az egyik legnagyobb témát az szolgáltatta az Anglia–Dánia Európa-bajnoki elődöntő után, hogy jogos volt-e a végül mindent eldöntő büntető.

Mint ismert, Raheem Sterling esett el két dán védő között, Danny Makkelie pedig azonnal a tizenegyespontra mutatott, később pedig a videobíró is megerősítette döntésében.

Ez sosem tizenegyes. Pláne ezen a szinten, egy Eb elődöntőjében. Nem értem a döntést

– vélekedik az esetről José Mourinho.

Peter Schmeichel korábbi kapus – aki 1992-ben kontinenstornát nyert Dániával – szerint nagyon sokat fognak még beszélni az ominózus tizenegyesről.

Óriási hiba volt, hogy befújta a játékvezető a tizenegyest. Nem könnyű elfogadni a döntést, mert nem kellett volna büntetőt ítélni

– fogalmazott a Harry Kane büntetőjét végül kivédő Kasper Schmeichel édesapja.

Nem volt tizenegyes. Nem tudom, miért nem szóltak a játékvezetőnek, hogy nézze meg ő is. Egy ilyen pillanatban fontos, hogy a bíró teljesen meg legyen győződve arról, hogy büntető volt

– mondta a beIN Sportsnak Arsene Wenger.

Kasper Hjulmand, a dánok szövetségi kapitánya úgy nyilatkozott, hogy az angolok tizenegyese bosszantja, mert nem kellett volna megítélni, ugyanakkor kiemelte: csodálja a stábját és a játékosait, mert sok megpróbáltatáson mentek keresztül – utalt többek között arra, hogy Christian Eriksent az első mérkőzésükön újra kellett éleszteni –, és mégis jó futballt játszottak.

Ön szerint jogos volt a tizenegyes?

  • 8585
    Nem
  • 1651
    Igen

(Borítókép: Alex Morton – UEFA / Getty Images Hungary)

Rovatok