Index Vakbarát Hírportál

Dán családot támadtak meg angol szurkolók, már az olaszokat féltik tőlük

2021. július 10., szombat 11:56

Az angol labdarúgó-válogatott történelme során első alkalommal jutott Európa-bajnokság döntőjébe, azonban nem csak a pályán történt eseményektől hangos a sajtó az angolokkal kapcsolatban. A BBC riportjában egy dán családanya mesél arról, hogy a szerdai elődöntő után több alkalommal inzultálták őket az angol szurkolók, a férjét gyomorszájon vágták.

A Greene-család izgatottan érkezett szerda este az Anglia elleni elődöntőre a Wembley Stadionba, hogy a dán válogatottat buzdítsák. Ezt azonban nem minden angol szurkoló nézte jó szemmel, több hazai szimpatizáns erőszakosan inzultálta és bántalmazta a család tagjait, az apát gyomorszájon vágták – derül ki a BBC riportjából, amelyben a családanya mesél a történtekről. 

A mérkőzés után busszal igyekeztünk hazajutni a stadionból. Az utcák tömve voltak ünneplő, ittas angol szurkolókkal. Amikor a fiammal kinéztünk az ablakon, azt láttuk, mintha egy zombi filmben lennénk. Egyik pillanatban észrevették a dán felsőinket, erre többen ráugrottak a buszra és dörömbölni, kiabálni kezdtek az irányunkba. Az alvó fiam felriadt és kérdezte mi történik, de nem tudtam rá választ adni.

– kezdte a visszaemlékezést Eva Greene.

Az angol szurkolók botrányos viselkedése Dulwich kerületében, London déli részén zajlott. 

Rendkívül agresszív hangulat uralkodott, amikor a busz kinyitotta ajtóit. Próbáltam csillapítani a helyzetet azzal, hogy gratulálok a szurkolóknak az angolok győzelméhez, azonban ez csak olaj volt a tűzre. A kisfiam riadtan felmenekült a busz második emeletére, én meg gyorsan utána futottam, hogy mellette maradjak. A férjemet ekkor ütötték teljesen váratlanul gyomorszájon az angol szurkolók. 

A 43 éves családanya hozzátette, hogy megdöbbentette az angolok viselkedése, és ennél sokkal nagyobb rendőri készültséget és biztonságot vár a vasárnapi döntő alatt. Véleménye szerint az angol válogatott tiszteli ellenfeleit, a szurkolóiknak is így kéne viselkedniük. Az angol rendőrség eljárást indított az elkövetők ellen, azonban megjegyzik, nem történt olyan mértékű fizikai bántalmazás, hogy a sértett kórházi ellátást igényelne. 

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok