Index Vakbarát Hírportál

Vereséggel kezdte az évet a Real Madrid

2022. január 2., vasárnap 15:59

A Real Madrid a 2022-es esztendő első bajnokiján a Getafe otthonába látogatott. Bár a fővárosi kiscsapat a tabella hátsó részén foglal helyet, a városi derbire alaposan összekapta magát, és rendkívül megnehezítette a listavezető dolgát.

A vendégek keretéből hiányzott az idei szezonban bomba formában futballozó Vinícius Júnior, ám többek között Karim Benzema, Toni Kroos, Luka Modrić vagy éppen Rodrygo és Marco Asensio is pályán volt.

Ők is megdöbbenve figyelhették azonban, hogy a Getafe a 9. percben megszerzi a vezetést: Éder Militao bizonytalanságát használta ki Enes Ünal, aki elvette a brazil védőtől a labdát, és a kapuba lőtt.

Ez volt a mostani bajnokságban a második leggyorsabb találat, amelyet Carlo Ancelotti csapata kapott (8 perc 23 mp), ennél korábban csak a Celta Vigo és Santi Mina járt túl Thibault Courtois eszén (03:19) még szeptemberben.

A folytatásban többet volt a labda a vendégeknél, akik mezőnyfölényben játszottak, egyenlíteniük azonban a szünetig nem sikerült. A második félidőre Eden Hazard és Marcelo is érkezett a Realba, a szervezetten védekező Getafe azonban hősiesen óvta előnyét, ráadásul David Soria is ihletett formában védett.

A hajrában Casemiro távoli bombáját, majd Isco fejesét védte bravúrral a spanyol kapus, 1–0-s állásnál jött tehát a 7 (!) perces hosszabbítás a találkozó végén. Ez sem segített azonban a Realnak, az eredmény a lefújásig nem változott, így óriási meglepetésre a Getafe legyőzte a listavezetőt.

(Borítókép: Javier Soriano / AFP)

Rovatok