Index Vakbarát Hírportál

A Manchester United védője 707 nap után tért vissza, ő okozta csapata vesztét

2022. január 3., hétfő 20:58

Nagy reményekkel várhatta a Manchester United a 2022-es év első bajnokiját a Wolverhampton ellen, elvégre az előtte álló csapatok közül az Arsenal kikapott, a Chelsea és a Liverpool pedig egymással játszott döntetlent, vagyis három együttes is pontokat hullajtott, ami a Bajnokok Ligája-indulásért folytatott harcban sokat számít.

Ralf Rangnick menedzsernek azonban némi fejtörést okozhatott, hogy Victor Lindelöf és Eric Bailly mellett Harry Maguire-re sem számíthatott sérülés miatt, így végül Raphaël Varane mellett Phil Jonest nevezte a kezdőcsapatba a védelem tengelyébe.

Ez azért is különleges, mert a 27-szeres angol válogatott középhátvéd 707 nap után játszott ismét tétmérkőzést a Unitedben, ezt megelőzően ugyanis legutóbb 2020. január 26-án lépett pályára a csapatban a Tranmere ellen 6–1-re megnyert FA-kupa-találkozón. Premier League-mérkőzésen pedig 712 nap után játszott újra, ami a leghosszabb eltelt idő a két meccs között a United történetében, anélkül, hogy a játékos eligazolt volna.

Jones súlyos térdsérülés után tért vissza, ám arról a legkevésbé sem ő tehetett egyedül, hogy a manchesteriek hazai pályán csak keresték a helyüket. A Wolverhampton az első félidőben lefutballozta a Unitedet, amely szinte lélegzetvételhez sem jutott.

A Wolverhampton 15 kapura lövéssel próbálkozott, ami a 2003–2004-es idény óta a legtöbb egy vendégcsapattól az Old Traffordon az első 45 percben.

A szünet után kezdett magára találni a United, de a csereként beálló Bruno Fernandes tiszta helyzetben csak a lécet találta el, míg Cristiano Ronaldo egy lesgólig jutott. A portugál csatár 2008. március 19. után második alkalommal volt a csapatkapitánya az MU-nak bajnoki mérkőzésen.

A túloldalon Romain Saiss találta telibe a lécet szabadrúgásból a 75. percben, majd hét perccel később megszületett a találkozó egyetlen érvényes gólja: Joao Moutinho 18 méterről lőtt a jobb alsó sarokba, miután Adama Traoré beadását követően Phil Jones pocsékul, középre fejelte ki a labdát, éppen az ellenfeléhez.

A vendégek megtartották az előnyüket, és 1980 februárja óta először verték meg idegenben a Manchester Unitedet bajnoki mérkőzésen,

amely egyúttal Ralf Rangnick első veresége is, akinek nem is elsősorban a végeredmény, hanem sokkal inkább mutatott, szinte kilátástalan játék miatt kell aggódnia.

A United így a Premier League 7. helyén áll, a hátránya pedig négy pont a BL-indulást érő 4. helyezett Arsenallal szemben – igaz, egy mérkőzéssel kevesebbet vetélytársánál.

(Borítókép:  Matthew Ashton - AMA / Getty Images)

Rovatok