Index Vakbarát Hírportál

Centiken múlt a horrorsérülés és a testvérbosszú – videó

2022. január 4., kedd 09:34

Hétfőn este a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 19. fordulójában az Osasuna fogadta az Athletic Bilbao csapatát. A 90+1. percben a hazaiak játékosa, Chimy Ávila kis híján lábgyilkos szerelést mutatott be Nico Williamsszel szemben, amiért a bátyja, Iñaki Williams kérte számon a becsúszó argentint. A mérkőzést 3–1-re nyerték a vendégek.

Hihetetlen képsoroknak lehettek szemtanúi tegnap este az Osasuna–Atheltic Bilbao-mérkőzés nézői. A 90+1. percben, 3–1-es állásnál a Bilbao csapatából Nico Williams kontrát kezdeményezett, szinte a saját tizenhatosától sprintelt a labdával. Nagy sebességgel futott, kicsivel a félpálya előtt pedig találkozott Chimy Ávilával, akinek a becsúszása – vagy inkább berepülése – gyakorlatilag megmagyarázhatatlan. Nico óriási szerencséjére át tudta ugrani a berepülő argentin lábait, amik a visszajátszás alapján egyáltalán nem a labda megszerzésére irányultak. A mutatványt a játékvezető is észrevette, de előnyszabállyal továbbengedte a játékot.

Miután Nico továbbvitte a labdát, a támadásból nem született találat. A középpálya magasságában pedig kisebb lökdösődés során kérte számon Iñaki Williams az öccsét szerelni kívánó argentint, a perpatvarba pedig gyorsan csatlakozott Oscar de Marcos, a Bilbao egyik védője is. Miután később egy buktatás miatt megállt a játék, a játékvezető egy sárga lappal díjazta Ávila veszélyes szerelési kísérletét. Két percre rá sportszerűtlenségért megkapta a második sárgáját az argentin, a hosszabbítás utolsó percében kiállították. A mérkőzés folyamán nem unatkozott a játékvezető, hét sárga és egy piros lapot osztott ki.

Elképzelni sem lehet, mi járt Ávila fejében a becsúszás pillanatában. A visszajátszáson tisztán látszik, hogy vagy nagyon elmérte a mozdulatot, vagy nem labdára ment. De ha a térdmagasságban tartott lábai célba érnek Nico térdén, pokoli sérülés lett volna az ütközés vége, ami a 19 éves játékos karrierjében komoly töréspont lehetett volna. Különösen furcsa, hogy pont Ávila próbálkozott egy ilyen gyilkos szereléssel, hiszen 2020 elejétől kezdve elülsőkeresztszalag-szakadás miatt több mint egy éven át nem léphetett pályára. 

(Borítókép: Chimy Ávila szerelési kísérlete Nico Williamsszel szemben. Fotó: Juan Manuel Serrano Arce / Getty Images)

Rovatok