Index Vakbarát Hírportál

Nem élvezi a futballt, 30 évesen visszavonul a 19-szeres válogatott

2022. január 5., szerda 07:55

Bejelentette visszavonulását a 19-szeres holland válogatott középpályás, Davy Pröpper. A PSV 30 éves futballistája egy őszinte vallomással akasztotta szögre cipőjét.

A PSV hivatalos honlapján tette közzé, hogy befejezi pályafutását Davy Pröpper. A 30 éves középpályás őszintén vallott arról, miért döntött így.

Már karácsony előtt meghoztam ezt a döntést, és azóta megkönnyebbültem. Mert tudom, hogy ez a helyes. Külföldön töltött éveimben szép lassan elveszítettem a játék iránti szenvedélyemet. Rendkívül nehéz volt fegyelmezetten, kiegyensúlyozottan teljesíteni, miközben a sűrű versenynaptár teljesen meghatározta a mindennapjaimat. A koronavírus és az, hogy egyre kevesebbet láthattam a családom, nem segített

– fogalmazott Pröpper, aki négy, Angliában (a Premier League-ben szereplő Brightonnál) eltöltött esztendő után tavaly nyáron tért haza Eindhovenbe.

Hálás vagyok a PSV-nek, hogy lehetőséget adott a nyáron. Bíztam benne, hogy a hazatérés visszahozza a futball élvezetét. Sajnos nem így lett, részben azért is, mert már nem érzem kényelmesen magam a labdarúgás kultúrájában. Néha megbirkóztam vele, máskor kizártam az életemből

– zárta gondolatait Davy Pröpper.

A 30 éves középpályás a Vitesse-ben nevelkedett, majd itt mutatkozott be a felnőttek között 2008-ban. Később két szezont lehúzott a PSV-nél, majd 2017 és 2021 között a Brighton futballistája volt. A holland válogatottban 19-szer lépett pályára, 3 gólt szerzett.

(Borítókép: Davy Pröpper a PSV mezében. Fotó: Prestige / Soccrates / Getty Images)

Rovatok