Index Vakbarát Hírportál

Négy meccset is el kell halasztani a Serie A-ban

2022. január 6., csütörtök 11:21

A Salernitana–Venezia-mérkőzés után további három találkozót nem rendeznek meg az olasz labdarúgó-bajnokság idei első, csütörtöki (mai) fordulójában.

A koronavírusos esetek magas száma miatt a helyi egészségügyi hatóságok úgy döntöttek, hogy a Bolognát, a Torinót és az Udinesét sem engedik pályára lépni a hagyományos, vízkereszt napján sorra kerülő játéknapon.

Mindez azt jelenti, hogy a Bologna–Internazionale-, az Atalanta–Torino- és a Fiorentina–Udinese-mérkőzéseket nem játsszák le.

Az elmúlt időszakban más országban is számos halasztás történt a pandémia miatt, az olasz helyzet azonban annyiban eltér a többitől, hogy a nemzeti szövetség itt nem járult hozzá a meccsek időpontjának változtatásához, minden esetben az egészségügyi hatóságok döntöttek. 

Így elképzelhető, hogy a vétlen együttesek kapják majd meg a három pontot, amennyiben kivonulnak a pályára a kezdési időpontban, majd azt követően jogi procedúra végén dőlhet el a meccsek sorsa.

Az előző szezon őszi idényében hasonló körülmények között a Juventus először megkapta a Napoli elleni három pontot, majd elvették tőle, és későbbi időpontban újrajátszották a találkozót.

A csütörtöki programban a Juventus és a Napoli ismét egymás ellen lép pályára Torinóban, viszont nem elképzelhetetlen, hogy ott is elmarad az összecsapás, mivel a dél-olaszoknál hét játékos és több stábtag, köztük Luciano Spalletti vezetőedző is fertőzött a klub közlése szerint.

Serie A, 20. forduló, csütörtök:
Sampdoria–Cagliari 12.30
Spezia–Hellas Verona 14.30
Lazio–Empoli 14.30
Sassuolo–Genoa 18.30
AC Milan–AS Roma 18.30
Juventus–Napoli 20.45

A Salernitana–Venezia-, a Bologna–Internazionale-, az Atalanta–Torino- és Fiorentina–Udinese-mérkőzéseket nem rendezik meg.

(MTI)

(Borítókép: Edin Dzeko, az Internazionale csatára. Fotó: Getty Images)

Rovatok