Index Vakbarát Hírportál

Beütött a koronavírus az angol bajnok Manchester Citynél

2022. január 7., péntek 10:42

Pep Guardiola menedzser és segítője, Juanma Lillo is elkapta a koronavírust, így egyikőjük sem lesz ott pénteken Swindonban csapatuk, a Manchester City labdarúgó FA-kupa-mérkőzésén – számolt be róla az MTI.

Az angol bajnok közlése szerint mindkét szakember tesztje kedden lett pozitív, karanténban vannak, s az első csapat körüli „buborékból” még többen elkapták a vírust.

Összesen 21-en vannak izolációban, köztük hét játékos, de a neveket nem hozták nyilvánosságra.

A pénteki kupameccsen Rodolfo Borrell, Guardiola másik segítője irányítja majd az együttest.

Az év edzője lehet a spanyol

Hír még a trénerrel kapcsolatban, hogy Thomas Tuchellel és Roberto Mancinivel hárman maradtak versenyben a Nemzetközi Labdarúgó-szövetségnél (FIFA) az év legjobb edzője címért – ismertette az MTI. A FIFA csütörtökön hozta nyilvánosságra a háromfősre szűkített jelöltlistát.

A német Tuchel tavaly megnyerte a Bajnokok Ligáját a – Lőw Zsoltot másodedzőként foglalkoztató – Chelsea-vel. A döntőben a londoniak a Manchester Cityt győzték le, amely a spanyol Guardiola irányításával az angol bajnokságban lett első. Az olasz Mancini megnyerte az Európa-bajnokságot hazája válogatottjával.

A női csapatot irányító edzők közül Lluis Cortes (Barcelona), Emma Hayes (Chelsea) és Sarina Wiegman (Hollandia/Anglia) maradt versenyben az elismerésért.

A férfi és női játékosok szűkített listáját pénteken hirdetik ki, a díjakat pedig január 17-én adják át.

(Borítókép: James Gill - Danehouse/Getty Images)

Rovatok