Index Vakbarát Hírportál

Gerrard magához csábította a Barcelona játékosát

2022. január 7., péntek 10:23

Egybehangzó brit és nemzetközi sajtóértesülések szerint megszületett a megállapodás a Premier League-ben szereplő Aston Villa és a Barcelona között Philippe Coutinho kölcsönvételéről.

David Ornstein arról számolt be, hogy a 29 éves brazil irányító szerződtetésében korábbi liverpooli csapattársa, az Aston Villát edző Steven Gerrard szerepe volt kulcsfontosságú, az ő jövőképe győzte meg Coutinhót a döntés helyességéről.

Az átigazolási ügyekben rendre jól értesült Fabrizio Romano nem sokkal később arról számolt be, hogy jól haladtak péntek reggel az egyeztetések a felek között, és sikerült dűlőre jutni. Hozzáteszi, az egyezség az idény végéig szól, a kölcsönvétel során a PL-ben 13. helyen álló klub állja a futballista fizetésének túlnyomó részét.

A középpályás 2013-ban az Intertől érkezett a Liverpoolhoz, ahol négy és fél év alatt 201 tétmeccsen 54 gól és 45 gólpassz volt a mérlege, majd 2018 januárjában nagy reményekkel távozott 135 millió euróért a Barcelonához, de sem ott, sem a kölcsönjátéka során a Bayern Münchennél nem tudta ismét az angliai játékát idézni.

Szerződése 2023 nyaráig köti a katalánokhoz, piaci értéke mára 18 millió euróra csökkent a transfermarkt.de portál szerint.

Frissítés: valamivel fél 11 után a birminghami klub hivatalosan is megerősítette a transzfert.

(Borítókép: Steven Gerrard és Philippe Coutinho még a Liverpool játékosaként – John Powell/Liverpool FC via Getty Images)

Rovatok