Index Vakbarát Hírportál

Harmadosztályú klub verte meg a világ leggazdagabb csapatát

2022. január 8., szombat 18:34

Nagy meglepetésre kikapott az FA-kupában a harmadosztályú Cambridge Unitedtől a Premier League-ben szereplő Newcastle United.

A tulajdonosváltás óta a világ leggazdagabb klubjának számító „szarkák” a napokban megkezdték a keret megerősítését az Atlético Madridtól érkező Kieran Trippier szerződtetésével, a 35-szörös válogatott védő rögvest végig is játszotta az összecsapást, amelyen a vendégek az 56. percben szereztek vezetést a jó nevű Joe Ironside góljával.

Mivel újabb találat nem született, az angol harmadosztály 16. helyén szerénykedő együttes jutott a legjobb 32 közé – igaz, a PL-ben a bennmaradásért küzdő Newcastle-nél valójában aligha bánják, hogy eggyel kevesebb sorozatra kell figyelniük a tavasz folyamán...

A Leicester City viszont készülhet a következő körre, a címvédő 4–1-re legyőzte az ugyancsak élvonalbeli Watfordot.

Az előző két kiírásban egyaránt döntős Chelsea az ötödik ligás Chesterfielddel csapott össze, és a papírformának megfelelően pillanatok alatt el is döntötte a továbbjutás kérdését. Újra a kezdőben kapott helyet a múlt héten megbüntetett Romelu Lukaku, aki a 20. percben már a harmadik hazai gólt szerezte meg, előtte Timo Werner és Callum Hudson-Odoi is eredményes volt. 

A folytatásban Andreas Christensen, majd büntetőből Hakim Zijes is betalált, a vendégek pedig Akwasi Asante révén a becsületgólig csak eljutottak, így a londoni „kékek” végül 5–1-re győztek.

(Borítókép: Kieran Trippierék nem bírtak a Cambridge-dzsel – Owen Humphreys / PA Images via Getty Images)

Rovatok