Index Vakbarát Hírportál

Másodosztályú csapat ejtette ki az Arsenalt

2022. január 9., vasárnap 17:13

A Liverpool és a Tottenham is hazai pályán harcolta ki a továbbjutást az FA-kupában, és mindkét csapatnak hátrányból kellett fordítania harmadosztályú ellenfelével szemben. Az Arsenal viszont megégett a Nottingham Forest otthonában.

Az Anfielden a Shrewsbury Town Daniel Udoh révén a 27. percben előnybe került, ám a hazai együttes még a szünet előtt fordított: először a 17 éves Kaide Gordon volt eredményes (aki ezzel a klub történetének második legfiatalabb gólszerzője lett), majd Fabinho értékesített egy büntetőt. A második játékrészben folytatódott a Liverpool dominanciája, és hiába védekeztek remekül a vendégek, a 78. percben Roberto Firmino látványos sarkazása eldöntötte a találkozót, sőt a hosszabbításban Fabinho éles szögből duplázni tudott, és beállította a 4–1-es végeredményt.

Nagyobb pácban volt a Tottenham, amely a Morecambe együttesét fogadta, ugyanis a vendégegyüttes a 33. percben Anthony O’Connor góljával megszerezte a vezetést. A kiscsapat egészen a 74. percig hősiesen őrizte az előnyt, ám ekkor Harry Winks éles szögből elvégzett szabadrúgását igencsak benézte Trevor Carson kapus.

A potya kissé megfogta a Morecambe-ot, amely a hajrára teljesen elfogyott, ennek köszönhetően a 85. percben Lucas Moura, a 88.-ban pedig Harry Kane is betalált, így a Spurs is ott lesz a legjobb 32 között.

Az Arsenal viszont nem járt sikerrel, ugyanis 1–0-ra kikapott a másodosztályú Nottingham Forest otthonában, így búcsúzott az FA-kupától.

FA-kupa, a legjobb 32 közé jutásért:
Luton Town (II.)–Harrogate Town (IV.) 4–0
Charlton Athletic (III.)–Norwich City 0–1
Liverpool FC–Shrewsbury Town (III.) 4–1
Stoke City (II.)–Leyton Orient (IV.) 2–0
Tottenham Hotspur–Morecambe (III.) 3–1
West Ham United–Leeds United 2–0
Wolverhampton Wanderers–Sheffield United (II.) 3–0
Cardiff City (II.)–Preston North End (II.) 2–1 – hosszabbítás után
Nottingham Forest (II.)–Arsenal 1–0

Rovatok