Index Vakbarát Hírportál

Parádés félpályás gólt szerzett az Atlético csatára

2022. január 9., vasárnap 21:39

A pocsék decembert produkáló Atlético Madrid az egyre jobb formába lendülő Villarreal otthonába látogatott a La Liga 20. fordulójában. Diego Simeone ezúttal Antoine Griezmannra és Luis Suárezre sem számíthatott, így az előző fordulóban duplázó Ángel Correa ismét kezdett. Ráadásul már a 10. percben betalált, méghozzá nem is akármilyen módon. A félpályánál lefülelte Dani Parejo könnyelmű passzát, majd minden további állítgatás nélkül előtte a labdát, ami a kapujából jócskán kinn álló Geronimo Rulli fölött a kapuba vágódott. Gyönyörű félpályás góllal szerzett vezetést az Atlético.

15 perccel később Parejo javítani tudott, legalábbis úgy tűnt elsőre. Gerard Moreno büntetőjét kivédte Jan Oblak, de a kipattanót értékesítette a középpályás, csakhogy némi videobírózás után elvették a gólját kezezés miatt. Négy perccel később viszont már tényleg egyenlő volt az állás, Pau Torres egalizált Oblak hibája után.

A szünet után fordítani is tudott a Villarreal, Albeto Moreno lövésébe hiába kapott bele Oblak, a labda utat talált a vendégek kapujába. Kilenc perccel ezután ismét egál volt, Geoffrey Kondogbia talált be egy 17 méteres kapáslövéssel. A középpályást a meccs vége előtt aztán kiállították, de az eredmény már nem változott.

La Liga, 20. forduló:

Alavés–Athletic Bilbao 0–0
Osasuna–Cádiz 2–0 (1–0)
Rayo Vallecano–Real Betis 1–1 (0–1)
Sevilla–Getafe 1–0 (1–0)
Villarreal–Atlético Madrid 2–2 (1–1)

Rovatok