Index Vakbarát Hírportál

7 gól, piros lap és kihagyott büntető a Serie A rangadóján

2022. január 9., vasárnap 21:04

A Serie A 21. fordulójának rangadóján a Juventus fordulatos mérkőzésen 4–3-ra győzött az AS Roma vendégeként.

A Roma vezetőedzője, José Mourinho az Arsenaltól frissen kölcsönvett Ainsley Maitland-Nilest azonnal kezdette, úgyhogy vele együtt három angol kapott helyet (Chris Smalling és Tammy Abraham a további kettő) a kezdő tizenegyben, ez pedig rekord a Serie A-ban. Jól is kezdtek a fővárosiak, akik Abraham fejesével megszerezték a vezetést a 11. percben, nem sokkal később azonban Paulo Dybala remek lövéssel egyenlített.

A második félidő elejét is megnyomta a Roma, Henrih Mhitarjan és Lorenzo Pellegrini találatával 3–1-re elhúzott, aztán jött egy olyan tíz perc a Juventustól, ami a csapat legszebb időszakát idézte.

A 70. és a 77. perc között Manuel Locatelli, Dejan Kulusevki és Mattia de Sciglio is betalált, amivel fordított a torinói együttes.

De még nem értek véget az izgalmak, Matthijs de Ligt ugyanis a kiállítás sorsára jutott a 81. percben kezezés miatt, amit ráadásul a tizenhatoson belül követett el, úgyhogy Pellegrini büntetője következett. Ezt azonban kivédte Wojciech Szczesny, a kipattanót pedig eltörte Locatelli, így a Juve megmenekült, és egy rendkívül fordulatos rangadót nyert meg.

A játéknap másik rangadóján a címvédő Internazionale 2–1-re legyőzte otthon a Laziót. A listavezetőt Alessandro Bastoni juttatta előnyhöz egy távoli lövéssel a 30. percben, amire öt perccel később Ciro Immobile válaszolt. A fordulás után Milan Skriniar döntött, aki Bastoni beadásából fejjel szerezte meg a győztes gólt.

Serie A, 21. forduló:
Venezia–AC Milan 0–3 (0–1)
Empoli–Sassuolo 1–5 (1–2)
Napoli–Sampdoria 1–0 (1–0)
Udinese–Atalanta 2–6 (0–3)
Genoa–Spezia 0–1 (0–1)
AS Roma–Juventus 3–4 (1–1)
Hellas Verona–Salernitana 1–2 (0–1)
Internazionale–Lazio 2–1 (1–1)

(Borítókép: Paolo Bruno / Getty Images)

Rovatok