Index Vakbarát Hírportál

Klubot vált a világrekorder csodacsatár

2022. január 11., kedd 09:56

A japán negyedosztályban szereplő Szuzuka Point Getters csapatához igazol Miura Kazujosi, a világ legidősebb profi futballistája.

Az 54 éves, 89-szeres japán válogatott csatár az élvonalban utolsó helyen végző és onnan kieső Jokohama FC-t hagyta ott az alsóbb osztályú együttes kedvéért, ám a döntés nem volt nehéz, ugyanis a szuzukaiak edzője és klubigazgatója nem más, mint a bátyja, Miura Jaszutosi.

„King Kazu” hivatalosan január 11-én, helyi idő szerint 11 óra 11 perckor írta alá új szerződését, és természetesen a 11-es számú mezt fogja viselni. A támadó elmondta, fő célja, hogy testvérével együtt feljuttassák az együttest az első ligába.

Kazujosi több szempontból is világcsúcstartó. 

A februárban az 55. születésnapját ünneplő játékos jelenleg a legidősebb profi labdarúgó, valamint övé a valaha volt leghosszabb professzionális pályafutás, ami immáron 37 éve tart.

A legenda elárulta, nem tartja kizártnak, hogy 60 évesen is játsszon még. Azt is hozzátette, hogy korábbi csapata, a Jokohama szerette volna, hogy szerződést hosszabbítson, ám ő több játéklehetőségre vágyott. 

Kazujosi Brazíliában kezdte pályafutását, miután 15 évesen úgy döntött, hogy otthagyja az iskolát és elhagyja Japánt annak érdekében, hogy profi futballistává váljon. Páratlan karrierje során megfordult Olaszországban, Horvátországban és Ausztráliában is.

(Borítókép: Kazujosi Miura. Fotó: Getty Images)

Rovatok