Index Vakbarát Hírportál

Tuchel történelmet írt, a Chelsea az első döntős a Ligakupában

2022. január 12., szerda 23:18

A Chelsea a hazai 2–0 után Antonio Rüdiger góljával idegenben is legyőzte a Tottenhamet, így kettős győzelemmel, 3–0-s összesítéssel jutott az Angol Ligakupa fináléjába.

Magabiztos előny tudatában mehetett városi riválisához a Bajnokok Ligája címvédője, egy héttel ezelőtt ugyanis Kai Havertz találatának és Ben Davies öngóljának köszönhetően 2–0-ra nyert a Stamford Bridge-en.

A visszavágó első félidejében is inkább Thomas Tuchel alakulatának akarata érvényesült a pályán, amely a 18. percben Mason Mount szögletét követően Antonio Rüdiger fejesével a vezetést is megszerezte.

A német védő nem sokkal később ismét főszereplő volt, szabálytalanul állította meg a megiramodó Pierre-Emile Höjbjerget, a játékvezető pedig büntetőt ítélt. A VAR jelezte azonban, hogy a 16-oson kívül történt az eset, így csak szabadrúgást kaptak a hazaiak, amelyből nem alakult ki veszély.

Fordulás után nagyobb erőket mozgósított a Tottenham, amely az 56. percben ismét 11-est kapott, Kepa buktatta Lucas Mourát, ám a videózás után kiderült, hogy a spanyol kapus előbb a labdát érte el, így ezt a büntetőt is visszavonták.

A 63. percben Harry Kane egyenlített Kepa hibája után – csakhogy az angol támadó lesen volt a passz pillanatában, így a VAR ezúttal sem kedvezett a hazaiaknak, érvénytelenítették a találatot.

A hajrában már nem történtek izgalmak, legalábbis a pályán nem, mert a nézőtéren sajnos megint rosszul lett egy szurkoló akit hosszú időn keresztül kellett ápolni. A 7 perces hosszabbításban sem történt említésre méltó esemény, így a Chelsea kettős győzelemmel, 3–0-s összesítéssel jutott a Ligakupa döntőjébe.

Ezzel pedig Thomas Tuchel rekordot döntött: a német szakember az első a londoni alakulat történetében, aki bejutott a csapattal a Ligakupa, az FA-kupa és a Bajnokok Ligája fináléjába a kékekkel. Megsüvegelendő teljesítmény, főleg, hogy 350 nappal ezelőtt nevezték ki edzőnek, vagyis kevesebb mint egy év alatt érte el ezeket a sikereket.

(Borítókép: Catherine Ivill / Getty Images Hungary)

Rovatok